lauantai 3. tammikuuta 2009

Rukinlapa

Ihana viettää pakkaspäivää sohvalla. Kerien kaikessa rauhassa lankaa, neuloen ja ihan vaan suunnittelen kaikkea mahdollista uutta tilkkutyötä, ensikesän puutarhaistuksia. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ;-). Ihailla lankaa. Lanka on unelmapehmeää ja muutekin erilaista.
Lanka on Villa Laurilan Laamasilkkilankaa. Ihastelen lankaa, koska langassa näkyy/nousee esiin pitkät laaman kuidut tehden neulepinnasta mielenkiintoisen.Minä tässä rukkia jo jonkin aikaa odotellena aloin rukia odottaessani neulomaan Rukinlapa-villatakkia jo ennen joulua, mutta villatakin neuolonta on ollut vähän paitsiossa joulun ja kaiken muun touhun takia. Ohjetta/mallia minulla ei villatakkiin ole. Omassa päässä jonkinlainen visio millainen takista tulee. Takkia on neulottu, suunniteltu samaanaikaan ja välillä sovellettukin. Neulominen on ollut tosi rentouttava, kun ei ole tarvinnut katsoa koko ajan neuleohjetta.

Moni varmaan ihmettelee työssä olevien langanpätkien määrää ja sitä miksi ne ovat yleensäkin jätetty neuleeseen. Palmikkokuvion silmukat on päätelty eri langalle. Tarkoituksenani on poimia nämä silmukat ja jatkaa palmikkokuviota. Olen neulonut takin takakappaleen, vasemman etukappaleen ja aloittanut oikean etukappaleen. Taka- ja etukappaleissa on erilaiset palmikkokuviot, mutta tyylillisesti samantyyppiset.Palmikot nousevat todella hyvin esiin tällä langalla neulottaessa. Työ etenee melko hitaasti, koska neulon työtä 3mm puikoilla, mutta hidasta valmistumista kompensoi projektin mielenkiintoisuus.Tänää takkaa lämmittäessäni löysi polttopuiden seasta pieniä paloja mahongia. Oli pieniä puukappaleita ja sitten oli tuollaisia n. 1 cm paksuudeltaan olevia puutappeja. Katsellenani puutappeja sain idean tehdä itse mahongista napit. Teen vaan paksumpia puutappeja, leikkaan ne siivuiksi, poraan reiät, hion ja vahaan. Siinä neuleeseen sopivat napit. Ohuet puutapit keräsin myös talteen ajatuksena tehdä niistäkin nappeja. Kiitos Jatta ideasta!. Mitä aarteita meillä polttopuina!.

4 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tuollaiset puunapit olisivat ihania. Tosi hyvä idea!

Villapakka kirjoitti...

Mielenkiintoinen neule sulla tekeillä :D
Ja nuo napit ovat aivan mahtava idea!

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos kommenteista!. Välillä tuntuu tuon neuleen kanssa iskevän uskonpuute, mutta eiköhän se siitä pikkuhiljaa valmistu. Nappeja tosiaan olen ajatellut valmistaa tuosta mahogista. Miehen yrityksen tuottamaa roskapuuta. Poika teki minulle eripaksuisia puutankoja ison muovipussillisen, jotka pitäisi nyt viipaloida, porata reiät, hioa ja vahata/öljytä. Olisi kiva, jos napit onnistuisi. Tuota nappia-asiaa olen miettinyt enemmänkin miten mahtaisi onnistua napit fimo-askartelumassasta?. Täytynee kokeilla;-)

MysteryKnitter kirjoitti...

Voi, minä ainakin toivon niiden nappien onnistuvan! Ei sitä tiedä, mistä niitä aarteita löytää.