sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Neulojan lauantai


Lauantai aamuna tapasimme Annan kanssa Porvoossa. Ensimmäiseksi suunnistimme aamukahville Cafe Carpioleen. Ravintola on kerrassaan ihana. Paikkaa on sanoin vaikea kuvata ja ylistää, se on koettava itse.
Ravintola on vanhan pankin paikalla. Katossa mahtavat kipsikoristeet, isot kristallikruunut, pöydillä kyntilät, tarjottavat piirakat, kakut jne. laitettu kauniisti esille, sisustuksessa yhdistetty vanhaa ja uutta nerokkaalla tavalla, taustalla soi klassinen musiikki. Katsokaa alla olevia herkkuja!!! :)


Kahvitteluhetken jälkeen suuntasimme Porvoon vanhaan kaupunkiin. Ihailimme näyteikkunoita ja katselimme hieman ympärillemme. Tuonne vanhaan kaupunkiin mennessä tuntuu itsestäni kuin astuisin aivan toiseen maailmaan, tunnelmallinen ja ihana paikka.Olihan meillä vanhassa kaupungissa selvä päämäärä, johon olimme menossa. Se oli teetee-shop.
Olimme Annan kanssa aikaisemmin syksyllä tavatessamme sopineet käyvämme siellä Annan seuraavan kerran Suomeen tullessa.

Tarkoituksena oli tutkailla lankoja. Liikkessä on paljon muutakin ihanaa, mutta me lähinnä kyllä keskityimme lankoihin. Langat ovat liikkeessä aseteltua selkeästi esille, joten on hyvä tutkailla lankatarjontaa. Palvelu hyvää. Henkilökunnasta eräs Sirpa-niminen henkilö jutteli hyvän tovin kanssamme ja kertoi teeteen-langoista paljon. Opin paljon uutta langasta ja langan kuidun laadukkudesta kertovasta mikroniluvusta.


teetee-shopissa on myynnissä kaikki Manosin del Uruguayn Silk Blendin sävyt. Vaikuttava näky! Sen edessä neuloja kuin neuloja menee taatusti sanattomaksi.


teetee-shopissa on myös miesparkki; sohva ja lehtiä luettavaksi;D. Usesti liikkeessä käydessäni olenkin siellä nähnyt mieshenkilön istumassa lehteä lukemassa. Kätevää! Liikkessä oli eilen paljon erilaisia tuoteesittelyjä, joista kotimaisen Labeton tuotteita pääsi ihan kirjaimellisesti koekäyttämään, siis maistelemaan herkullisia makeisia. Ihania vanhanajan nekkuja!!!
Porvoosta suuntasimme Annan kanssa Helsinkiin ja kohti Lankamaailma Nordiaa, siellä oli neuletapaaminen. Paikalla oli sankoin joukoin neulojia ja mukana oli myös huovuttaja.


Lankamaailma Nordiasta lähti mukaan lankaa kolmeen eri neuleeseen. Valkoiset Naturgarnit haluavat tulla tälläiseksi, marjapuuronpunaiset Limat palmikkokaarroketakiksi ja Zitron Trekking Pronatura näiksi.Kultaiset kanssaneulojat Mari ja Kristiina! Kristiina toimitti minulle tilauksen Pitsiaddeista ja Mari kaivatun neuleohjeen. Kiitos teille kummallekin! Ja kiitos muille kanssaneulojille mukavasta seurasta!
Päivän saldo...Höhöm!!! Sain totaalisekaisin huivineuleen ja tänään olen purkamisen merkeissä koittanut saada siihen järjestystä. Katsotaan miten käy! Tuleeko huivi ja ottaako purkoosi huivin tekeleestä vallan. No, nyt ainakin alan ymmärtää sosiaalisen neuleen syvemmän merkityksen;)))EDIT: Huivineule päätyi purkuun. Uusintayritys otetaan ko. huivin muodossa tai sitten ihan jokin toinen neule.
Mukavaa ensiviikkoa kaikille!

20 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

On teillä ollut ihana päivä. Täällä kuola valuu kuvia katsellessa...
Hyvää viikon alkua!

KristiinaS kirjoitti...

Ai kun kiva päivitys. Kyllä Porvoo on aina Porvoo, hieno kaupunki. Se on erinomainen asia, että teetee muutti myymälänsä tuonne kaupungin keskustaan, vanha paikka oli vähän sivussa eikä tullut piipahdettua.
Mitä mitä, ettekö käyneet Brunbergin namikaupassa??
No niin, sosiaalinen neule on tarpeen monessakin paikassa, pitsin neulomisella ei kannata hienostella vaappuvassa bussissa tai vilkkaassa keskustelun tuoksinnassa;)

Anna kirjoitti...

Kiitos mukavasta päivästä! Oli todella kiva käydä yhdessä lankoja katsomassa!

ritvis kirjoitti...

Kyllä Porvoon namikauppa olisi myös pitänyt tarkistaa. Suurkiitokset vielä kerran silmukkamerkeistä :D Ne pääsivät ensimmäiseen japanilaiseen pitsineuleprojektiini jo mukaan. Saan katsella niitä paljon.

Tupuna kirjoitti...

Kivalta kuulostaa päiväsi! Ihania juttuja suunnittelet puikolla.

En päässyt tulemaan Ogeliin, mutta ehkä joskus.

Villa Lankala kirjoitti...

Mammutti: Päivä oli kiva:) vaikka sää olikin harmaa.

Mukavaa viikkoa myös sinulle!

KristiinaS:Porvoon kiva paikka, aika monipuolinen. Tuo karkkitukku jäi väliin kun ei kumpikaan olla ihan kauheasti makean perään. Taitaako tuota paremmin sanoa? Se mitä sanoit sosiaalisesta neuleesta;)))


Anna: Kiitos vaan itsellesi!

Ritvis: Ollos hyvä vaan!

Tupuna: Päivä oli mukava:) Toisella kertaa varmasti tapaamme Ogelissa:)

helena kirjoitti...

Ihania kuvia ja tapahtumia täynnä koko päivä! Täytyypä testata tuo kahvila kun seuraavan kerran pääsen Porvooseen!

Haka kirjoitti...

Voi kuolaus tuota Manos Silk Blend kuvaa! Muutenkin päivänne näyttää onnistuneelta ja mukavalta. Pitäisi ehkä itsekin joskus kurvata moottoritieltä Porvooseen eikä aina vain paahtaa ohi...

Ninnu kirjoitti...

Kauniita kuvia! Porvoo on kiva paikka.

Villa Lankala kirjoitti...

Helena: Päivä oli ihana ja tapahtumarikas:)
Tuohon kahvilaan kannattaa ehdottomasti poiketa!

Haka: Kannattaa poiketa kuolaamaan ihan paikan päälle;)

Ninnu: Porvoo on kiva paikka:)

Marleena kirjoitti...

Teillä on ollut tosi ihana päivä!
Kunhan pääsen seuraavan kerran Porvooseen, pitää kyllä käydä sekä lankakaupassa että tuossa ravintolassa, huikean näköinen!

Mukavaa alkavaa viikkoa :-D

Marjut kirjoitti...

Teillä on ollut tosi mukava päivä! Porvoo on tullut käytyä useasti, mutta vain kerran teeteen myymälässä ja silloinkin siinä vanhassa.

Äipän touhut kirjoitti...

Heippa vaan. Tutuissa maisemissa liikuit ystäväsi kanssa. Cafe Capriole on koettava itse, sitä ei voi toisille kertoa. Mukava päivä sinulla on ollut ystäväsi kanssa. Hyvää alkavaa viikkoa.

Villa Lankala kirjoitti...

Marleena: Suosittelen:))) Kummasikin paikassa herkkuja;)))

Marjut: Meillä oli mukava päivä:)


Äipän touhut: Samaa mieltä kanssasi:) Meillä oli mukava päivä.

Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle!

Samma kirjoitti...

Ihania tunnelmakuvia <3

Pirjo kirjoitti...

Mukavinta on lukea ja kuvitella, miten hauskaa teillä on ollut. Oikeasti neuleihmisistä löytyy yllättävän paljon mukavia ihmisiä ja neulominen on tuonut näitä mukavia ihmisiä yhteen! Kätevää!

Joo, ja nuo langat..:)

Seijasisko kirjoitti...

Ihania kuvia ja kaikinpuolin hana reissupäivä ystävän kanssa!

Matleena kirjoitti...

Onpas teillä ollut kiva päivä, Annalla ja sinulla! Monenlaisia herkkuja saitte nauttia! ;) Meikä täällä vain haikeana katselee kuvia. ;D

intsu kirjoitti...

Voi kuinka kiva päivä sinulla on ollut. Mä en ole ollut koskaan Porvoossa. Tosin Haikon kartanossa olen kerran käynyt miltei 17v sitten. Porvoon kaupungissa en koskaan ja mieli on monasti tehnyt. Ehkäpä ensi kesänä sinne pääsisin käymään. Oi sinun ihania lankaostoja!

Villa Lankala kirjoitti...

Samma: Tunnelmaa oli kosteesta ja säästä huolimatta:) Onneksi!

Pirjo: Me neulojat ollaan mukavaa porukkaa;)))

Seijasisko: Oli ihana päivä:)

Matleena: Meillä oli kiva päivä:)
Usein muistelen Eilan ja minun reissua sinne sinun luo:) ja monesti tulee muistellessa haikea olo. Huoh!

Intsu: Tuo Porvoo on tosi ihana kesäkaupunki. Lankaostosten suhteen on morkkis ja sen seurauksena lankalaihikselle ja lankahamtereihin;)