tiistai 31. maaliskuuta 2009

Ainon sukka

Sukkan neulominen jatkuu täällä. On vaan siirrytty neulomaan ohuemmista langoista. Nyt neulon sukkia lapsuudenkotini naapuritilan vanhalle emänälle Ainolle itsevärjäämästäni Nalle-langasta, joka asuu nykyään vanhusten palvelutalossa ja on pahasti dementoitunut. Menen Ainoa tapaamaan palmusunnuntaina palvelutaloon ja vien sukat hänelle tuliaisiksi. Minun Aino-kissani on muuten ristitty juuri tämän Ainon mukaan. Tämä naapurin Aino oli minulle lapsuudessani hyvin tärkeä ihminen ja nykyään mielessäni on mukavia muistoja lapsuudesta joihin Aino liittyy. Ainon tullessa kyläilemään meille minun lapsuudessani hän osallistui minun järjestämiin kahvikutsuihin, kauppaleikkeihin ja auttoi minua pukemaan nukelle vaatteet. Välillä lapsena kävin Ainon luona yökylässä. Saunoimme Ainon hirsisessä ulkosaunassa , sen jälkeen joimme teetä ja istuimme kesäillassa pihakeinussa höpisten lapsi ja aikuinen keskenään.

Viime viikonloppuna en paljoakaan ehtinyt käsitöitä tehdä. Sen verran kuitenkin sain aikaiseksi, että viikolla vyyhdittämäni Nalle-langat saivat värikylvyn. Muistaako kukaan minun huokailujani tulppaanien ihanien värien siirtämisestä lankaan?. Tässä langassa on ollut yritystä siihen suuntaan. Heh! Tämä on yhdistetty lanka- ja koirakuva:-) Tausta tuo täplikäs otus on meidän dalmis Rocky. Ikää koira-herralla on 13-vuotta.

Aino saa siis sukat tulppaanilangasta. Sukkien varsi raidottuu kivasti, mutta kantapään jälkeen sitten syntyykin lätäköitä. Haitanneeko tuo?. Lätäköityminen aiheutuu, koska kaventelin pois silmukoita, jotta sukasta tulisi jalan osuudelta jalkaan istuvampi. Tässä se moniväriseksi värjätyn langan ihanuus ja kirous sitten onkin... Minua ei moinen haittaa. Sukat on joka tapauksessa Ainolle neulottu rakkaudella ja lämmöllä Ainoa ajatellen:-) Toivottavasti Aino pitää sukista! Kunhan saan vielä toisenkin sukan neulottua valmiiksi .

Blogistaniassa on paljon auttamishalua liikkellä:-) Sukkia neulotaan myös vähäosaisille kanssaeläjille. Otetaan osaa kukin mahdollisuuksiemme mukaan !!! ja auttaa voi myös lähellä.

Kiitos kaikille kommentoijille kinnaskehuista!. Lisää arkeologisialöydöksiä tulossa esittelyyn mallilehden muodossa;-) Täällä sairastetaan armotonta pyrstöyskää, siis ripulia ja yritetään neuloa Ainolle sukkaa.

Hauskaa päivän jatkoa kaikille!!! Ja palataan asiaan.

P.s Minulla blogger temppuilee ja jostain syystä edellinen postaus on kadonnut...Kiitoksia siis kuitenkin niistä kinnaskehuista!!! Ja äsken Herra blogger ilmoitti minulle ettei yhtään blogitekstiä ole olemassa. HÖH!!! Mutkan kautta sitten muokkaamaan tultiin.17 kommenttia:

san kirjoitti...

Upean keväiset sävyt!

Mari kirjoitti...

Onpas kauniin väriset :)

Matleena kirjoitti...

Nätit sukat tulossa! Jospa Aino tykkäisi, ainakin äitini olisi tykännyt, on nim. juuri hänen lempivärejään. Ja on ne kyllä minustakin nätit. ;)
Täällä yksikätisenä naputtelen takki päällä! Lähdin nimittäin ulos, mutta piti palata takaisin muutaman metrin päästä, kun rupesi nenästä vuotaan verta. ;D No, pian se tyrehtyy ja pääsen uudestaan liikkelle.

Pyrstöyskää! ;DDD Hauska nimitys, itse vaiva ei niinkään. Parane pian!

Soile kirjoitti...

Juu blogger tosiaan oli sitä mieltä ettei villa lankalaa ole olemassakaan, vähänpä se tiesi!

Niin, sukkien väri on oikein ihana ja siks toisekseen vanhaemmat ihmiset arvostavat käsitöitä kovasti. ehkä vähän liikaakin. Mun mummolle tekemäni villasukat kuulemma makoilevat näytillä sohvankaiteella eikä niitä raaskita käyttää kun ovat niin hienot.

Eila kirjoitti...

Lanka on kyllä tosi ihanan väristä, kuin ne tulppaanit!

makepeace75 kirjoitti...

Hehee, hupaisa nimitys tuo pyrstöyskä.. :D

Kyllähän noista väreistä tulppaanit tulee mieleen. Kauniit sukat. :o)

Tupuna kirjoitti...

Kauniit sukat tulee Ainolle!

Paranemisia. :)

lankafriikki kirjoitti...

Aivan ihanat värit tuossa langassa ja todella kauniit sukat näyttää olevan tulossa. Ja niin kaunis ajatus! Kyllä Aino varmasti piristyy.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tasaraidat on tylsiä, lätäköt sen sijaan jännittäviä. Sukista tulee kauniit!

Villa Lankala kirjoitti...

San: Kiitos ja kumarrus:-)

Mari:Tulppaaneista lainasin;-)

Matleena: Toivotaan Ainon pitävän.
Ottahan rauhallisesti! Taudilla ihan sitä kuvaava nimi;D

Soile: Mä olin siis hukassa.Monet vanhemmat ihmiset ovat itse tehneet paljon käsitöitä, joten johtuisiko arvostus osittain siitä.
Sitten lasten/lastenlasten tekemiä käsitöitä esitellään ihan jokaiselle ihmiselle, joka kylässä käy ja sanotaan:" Meijän Liisa teki. Kyllä se on niin taitava". Ihanaa:-)Itse olen aikas tyytyväinen langan väreihin.

Makepeace: Kuvaava nimi;-) Sinä varmaan pitäisit sireenilangasta. Vai kuinka?

Tupuna: Toivottavasti myös Aino pitää. Papempaan päin mennään:-)

Lankafriikki: Piristystä Ainolle minäkin toivoisin:-)

Päivi: Tasaraidat on loppupelissä aika kovia. Epätasaraidat ja lätäköt on kivoja:-)

Nna kirjoitti...

Todella kauniisti ja tasapainoisen näköisesti raidottuvat sukat.

aura kirjoitti...

Yritän muistaa sen kirjan, mutta varmemmin näet sen, jos muistat muistuttaa minua. Minullako huono muisti?

Villa Lankala kirjoitti...

Nna:Kyllä minustakin noista sukista tuli iha kivat. Toivottavasri myös Aino pitäisi.
Sehän mua vähän jänskättää...

Aura: Mä yritän muistaa muistuttaa.
Sinulla huono muisti? No, mulla ainakin on, joten...Katsotaan miten käy!

Pirena kirjoitti...

Kehun vielä minäkin sun lankaasi. Tykkään tuollaisesta hempeästä ja keväisestä. Kun olis uskallusta itselläkin, noita omakehräämiä värjätä.

Omppumato kirjoitti...

Aivan ihanat sukat on sinulla puikoilla. Lanka on kerrassaan herkullista :).

juuli kirjoitti...

Kauniit sukat, eikä lätäköityminen ole haitaksi. Värit on niin nätit, että ilokseen katselee.

Villa Lankala kirjoitti...

Pirena: Kerää rohkeutta:-) ja sitten hommiin. Mukava, että pidit värjäyksestä.

Omppumato: Toivotaan myös Ainon pitävän:-)

Juuli: Kiitos ja kumarrus:-)