tiistai 3. maaliskuuta 2009

Sunnuntain värjäilyt

Sunnuntain postauksessa tulin maininneeksi etikkaliemessä uivista lankavyyhdeistä ja tässä ne on värikylvyn kautta käyneinä. Noihin yläkuvan lankoihin olen itse ihan tyytyväinen. Itse tykkään erityisesti tuossa yläkuvassa oikealla olevasta pinkkiruskeasta. Lankana se tuttu Seitsemän Veljestä.
Tässä se kamalasukkalanka, jonka olen ihan itse värjännyt. Piti tulla hennon värinen vaalean ruskea ja pinkin värinen. Mutta kuinka tässä nyt näin pääsi käymään?. Värjäri sekoitteli keitoksiaan turhan rajuin ottein. Itse en kyllä näe tuossa vyyhdissä paljoakaan ruskeaa. Se on ruskeaan taittava pinkki. Kyllä se kaikesta huolimatta tulee varmasti joskus käytettyä.
Sukkaa pukkaa yhä edelleen, mutta todella hitaasti tosin. Lauantaina ehdin kasailla harmaata puuvillapitsineuletta ja sainkin muutoin kasattua valmiiksi lukuunottamatta toista hiha- ja sivusaumaa. Toivotaan, että saisin viikolla joku ilta otettua neulan ja langan käteen ommeltua tuon viimeisen pitkän sauman kiinni. Tuo työtyö pitää minua kiireisenä, joten viikonloppuna taas pääsee paremmin keskittymään käsitöihin.
Mukavaa viikkoa kaikille!

P.s Lisää värjäysväreja tilasin, mutta nähtäväksi jää ehtiikö ne suomeen tällä viikolla.

5 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ihania värejä tuossa yläkuvassa! En muuta osaa sanoa. Minäkin tykkään eniten siitä oikean puolimmaisesta. Tulee varmaan taas upeita sukkia. ;)

Marjut kirjoitti...

Ei kamalasukkalanka ole ollenkaan kamala!

Soile kirjoitti...

Musta tuo vaaleanpunaruskea on just hieno nuin! Mittään rumasukkalankaa, ainakaan vyyhdillä :)

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos kehuista!

Matleena: Ihan kivaa piristystä sukkanneulontaan saa näillä itsevärjätyillä langoilla. Ihan tavalliset tavissukat on pirteemmät. Värjäily näyttää olevan ihan hyvä porkkana tuohon sukanneulontaan;-)

Marjut: Huono sanavalinta kamalasukkalanka. Sen pitäisi olla taidottomanvärjärinsukkalanka.
Vaihdatko sun vihreen jakkilangan kivoihin punaisiin? Olisi hyvä syy treenata punaisilla sävyillä värjäämistä;-)

Soile: Vaikka värjäyksestä ei tullut sellaista kuin olin ajatellut, niin langasta tuli ihan kiva. Omalle taidottomuudelleni mun pitää äksyillä ei langalle. Täytyy taas lähtee treenaamaan;-)

kangaskasa kirjoitti...

Ihania värjäyksiä! Voi kun oma polte värjäyksiin vain kasvaa, kun näen muiden tuotoksia. Olen ollut jonkin aikaa värjäämättä, kun en ehdi neuloa sitä mukaa lankoja pois ja polttelevat sitten liikaa kaapeissa :) Värjäys on sitten koukuttavaa!