perjantai 13. maaliskuuta 2009

Uusi neule

Aloitin uuden neuleen vaalean ruskeasta Novita Tenneseestä ainaoikein neulella, jota kanssaneulojani Aino kuvassa sylissäni maaten ylpeänä esittelee. Minulla on tuota vaalean ruskeaa Tenneseetä varastoon jääneenä useampia keriä, mutta kaikki on eri värierää. Lankaa on sen verran, että olemassa olevista langoista uskoisin saavani neulottua neuleen valmiiksi. Neulon periattella yhdestä erästä hihat, toisesta takappale, kolmannesta etukappaleet. Toivoakseni näin värierot ei tulisi kovinkaan paljon näkyviin. Ajattelin tuossa, jos värierot näkyvät reilusti, niin laitan neuleen sen valmistuttua väripataan hankkimaan uuden värin ja silloin häviää langanvärierot. Toivoakseni niin?.

Hauskaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Toivotaan, ettei tarvii alkaa värjäämään! Vaikka sinullahan se onnistuu sekin! ;)

Mukavaa viikonloppua sinullekin!

Eila kirjoitti...

Oi voi tuota kanssaneulojaa:)
Joo, Modasta en löytänyt minäkään kuin yhden pienen neuleen jonka ajattelin joskus toteuttaa, Novitasta löytyi useampikin, just vaikka Tenneseestä tai bambusta.

Soile kirjoitti...

Tai sitten voi neuloa silleen raidoittaen, että erivärisyys olisi (muka) harkittua.

Inhottava latistaa fiilistä, mutta ne värierot saattavat näkyä värjäyksen jälkeenkin. Mutta jos eri erät ovat eri kapaleissa niin sitten tuskin on syytä huoleen.

Villa Lankala kirjoitti...

Matleena: Tässä illan kuluessa olen ajatellut sitä samaa, että mitä sitä värjäämään. Antaa raidottua ihan iloisesti:-) onhan kysymyksessä useamman neuleen jämät.

Eila: Modassa olisi ollut pikkutakki, jonka haluaisin ommella. Mun blogissahan on ollut esillä vaateompeluksia...ei ollenkaan, joten lehti taitaa jäädä sinne kaupan hyllyyn odottamaan toiseen kotiin pääsyä;-).
Tuo kanssaneuloja on kyllä kerrassaan ihastuttava. Aino ei onneksi ole innostunut syömään lankaa, joten sylissä saa olla minun neuloessa.Täytyy käydä selaamassa tuo Novita jossain ja katsoo, että onko siellä minulle mitään.

Soile: Mä olen aloittanut "harkitun" raidoituksen tekemisen. Takakappale menossa hiha-aukkojen kohdalla ja kivalta vaikuttaa. Näyttää ihan fiiniltä:-)
Aluksi oli tarkoitus neuloa kappale kustakin värierästä, mutta sitten muutinkin mieleni. Tää on kait sitten sitä jämälankatyötä a la Villa;-). Ja taatusti en laita väripataan. Elämä piristyy kummasti pienellä anarkismilla neulonnassa:-)

Pirena kirjoitti...

Onko Aino sellainen kolmivärinen ns. kilpikonnaväritys? Niinkuin meidän Inka-kissa. Ei meilläkään kissat pahemmin sotke lankoja eivätkä syö, onneksi.

Villa Lankala kirjoitti...

Aino on väritykseltään keltavalkoinen, siis kaksivärinen.
Aino on varmastikkin yrittänyt joskus pienempänä syödä lankaa sillä seurauksella, että olen nostanut sylistä pois. On tainnut huomata, että kiltisti oleminen kannattaa;-).