tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ufoja terassilla:-)Tässä itsekseni hihitellyt katsellessani epämääräisesti kesken olevia neuletöitäni miettien niille jalostusmahdollisuuksia fufoilun tiimoilta. Esittelen teille ufoni ja jalostusehdotukset ovat tervetulleita:-)

Yllä olevassa kuvassa Sirkka Könösen suunnittelema kettuneule noin kymmenen vuoden takaa.
Nyt neulottuna on puseron etu- ja takakappaleet. Syy miksi en ole neulonut loppuun tätä puseroa on lankojen häviäminen. Hävinneet?! Langat päätyivät palvelemaan vanhusten viriketoimintaa äitini hoitokotiyritykseen. Lupasin äidilleni langanloppuja kassillisen tuohon viriketoimintaan. Äiti itse kävi hakemassa langat työhuoneestani ilman paikallaoloani, mutta luvallani. Pahus vaan, että vei vaan väärät langat. Lupaamani muovikassillinen langanloppuja jäin minulle ja äiti vein askartelukäyttöön muovikassillisen kettupuseroon kuuluvia lankoja. Siinä vaiheessa, kun huomasin moisen vahingon käyneen oli enään myöhäistä saada lankoja takaisin.
Puseron mallipiiros on onneksi tallessa. Yritän hankkia puuttuvat langat ja tehdä puseron loppuun. Toivottavasti puseroon tarvittavia lankoja vielä saisi. Jos lankoja on vaikea saada voisin neuloa puseroon yksivärisellä hihat.

EDIT: Kettupuseroon saan langat suoraan taitelija Sirkka Könöseltä itseltään. Puuttuvien lankojen joukossa on erikoisvärejä, jotka on värjätty Sirkka Könöselle ja siten eivät ole ihan kaupan hyllyltä ostettavissa. Ensi viikolla menen neuleen kanssa tapaamaan Sirkka Könöstä.
Toivon myös minulla olevan jotain kerrottavaa tuosta vierailusta myös teille:-)

Tässä viime kesältä kesken jäänyt puseron tekele, joka minulla on ollut tarkoituksena purkaa.Lankana Novita Tennessee ja malli jostain Modasta. Neuletta neulottu etu- ja takakappale.Olisiko teillä ehdotuksia? Kesäkassi, tyynynpäälinen... Lankaa on varastossa lisää. Syynä keskeneräisyyteen väärin tehdyt raglakavennukset etu- ja takakappaleissa. Hihoja ei ole.

Edit: Puseronhan voisi purkaa raglan osalta ja neuloa sitten uudestaan raglakavennukset sekä hihat .Täytyypä kaivella mallilehti esille:-)


Tässä langanpäättelyä vaille (melkein) valmis pusero Novita Tahitista. Ikää varmasti tällä puserolla viisi vuotta. Syy keskeneräisyyteen löytyy liian suuresta kaula-aukosta, siis valuu alas ihan sanalla sanottuna. Tämän voisin tehdä loppuun ja lahjottaa äidille:-) Tarvitsisi kavennusta kaula-aukkoon. Tai sitten teen tästä meidän tulevan kesän variksenpelättimelle luomuksen:-) ja tätäkin lankaa löytyy lisää.

Ehdotuksia otetaan vastaan! :))11 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Sullahan on pitkälle tehtyjä ihania töitä.

Tee ihmeessä kettupusero loppuun jollain konstilla, on hieno.:)

Mikä vika vihreessä puserossa,mikset sitä tekisi loppuun?:)

Viimeisen voit tehdä niinkuin aioitkin. :)

Tässä ehdotuksia. :)

Soile kirjoitti...

Tee ihmeessä ainakin kettu-paita loppuun jos kerran saat siihen langatkin! mulla on samainen paita Florica-langasta tehtynä. Siihen tuli liian lyhyet hihat ja malli oli silloinkin aika väljä. Mutta paljon sitä tuli pidettyä.

Villa Lankala kirjoitti...

Tupuna: Kettupuseron teen loppuun:-). Vihreestä en vielä osaa sanoa. Ja viimeisen teen loppuun. Puseron saaja arvotaan vetämällä pitkää tikkua;-)

Soile: Ehdottomasti loppuun kettupusero:-). On muuten varmaan M-koko ja mä hukun siihen:-) Mulla on taipusta arvioida itseni isommaksi mitä todellisuudessa olen:-)

Matleena kirjoitti...

Hieno tulee tuosta kettuneuleesta, kun saat sen valmiiksi. Äläkä vain unohda kertoa sitten tapaamisestasi Sirkka Könösen kanssa. ;)

Vihreästäkin tulee kiva neule, kun teet uudet kavennukset ja hihat. Toinenkin vaihtoehtosi tehdä kappaleista tyynynpäälliset on mielestäni hyvä.

Mutta entä tuo kolmas pusero! Voisiko sitä ajatella käyttää sopivan värisen topin päällä, jos siinä ei ole muuta vikaa kuin liian iso kaula-aukko? ;)

Sinähän olet päässytkin muuten pitkälle fufoilun suunnittelussa. Minulla kaikki on vielä ajatuksen tasolla vain, varmaan vappuaaton bileet pidän kaappeja penkoen ja kuohuviiniä siemaillen! ;D

Villa Lankala kirjoitti...

Matleena: Kuulostaa mukavalta ja hauskalta tuo kaappien siivoominen kera kuohuviinin;-)

En unohda raportoida käynnistäni Sirkka Könösen luona.

Vihreä...neulotaan valmiiksi joko ohjeen mukaan tai sitten hatusta vetämällä:-)

Kolmas pusero...???;-)

Eila kirjoitti...

No voi, noin hienoja neuleita keskeneräisenä, tuhma tyttö:)
Laita tuon Tahiti-puseron alle toppi niin ei isous haittaa (ehkä).

Villa Lankala kirjoitti...

Eila: Älä muuta sano;-). Kettuneuletta en olisi edes päässyt neulomaan loppuun ellei ystävällinen ja avulias Sirkka Könönen olisi lupautunut avittamaan( myymään) langanhankinnoissa niiden hänen omien värien suhteen.
Nyt minusta alkaa pikkuhiljaa tuntua noiden muiden olevan ihan helppo-kakku-juttuja:-) Tuo Tahiti-neule on vielä ihan arvoitus... mutta toivotaan siitäkin valmiin tulevan:-)

Tarja kirjoitti...

Sehän on jo melkein valmis, kun etu- ja takakappale on valmis. Tee ihmeessä puserot valmiiksi. Varsinkin tuo kettuneule on ihana.
Hauskaa vappua. Terkkuja sinne. Nuoret tulevat vapuksi.

Villa Lankala kirjoitti...

Tarja: Noin minäkin olen alkanut miettimään. Tuon kettuneuleen haluan saada ehdottomasti valmiiksi. Hauskaa vappua sinnekin!
Ja tytöille terkkuja:-)

Pirena kirjoitti...

Minä itse olen Könös-fani sen suhteen, että tykkään hänen suunnittelemistaan villapaidoista ja ryijyistä eritoten. On hänen Salkoruusu-ryijynsä seinälläni. Kyllä sun täytyy saada tuo kettupusero valmiiksi, on se niin ihana. Mikäs noissa nuissakaan, valmiiksi vaan ja pitoon.

Villa Lankala kirjoitti...

Pirena: Könösellä on kauniita juttuja paljon:-) Kettu pusero tulee valmiiksi, kun nyt saan vihdoinkin langat puuttuviin hihoihin.