perjantai 9. tammikuuta 2009

Keskeneräinen villatakki, siivous ja löytöhakanen


Tässä kolme-neljä vuotta sitten aloittamani villatakki. Takki on neulottu kaksinkertaisesta seitsemän veljestä-langasta 8mm puikoilla yhtenä kappaleena. Malli on oma. Mallineule kontinpohjaneuletta. Neule jäi kesken, koska painavuutensa vuoksi, jumitti niskat todella pahasti.

Nyt tarkoitukseni on tehdä loppuun tämä villatakki viikonlopun aikana. Lankojakin löysin kätköistä. Villatakin kappaleet ommeltava yhteen, virkattava reunuksiin muutama kerros pylväitä, kiinnitettävä hakanen ja mahdollisesti tehtävä takkiin kaulus.

Siivosin nappilaatikon, josta löysin ihanan hakasen keskeneräiseen neulejakkuun. Samoja hakasia käytin ompelemassani pikkutakissa, onneksi jäi yksi hakanen käyttämättömäksi. Huomenna paikallisen ompelutarvikeliikkeen aukaistessa ovensa menen kyllä katsomaan mahtaako hakasia olla vielä myytävänä. Tarvitsin vielä kaksi hakasta villatakkiin. Muistaakseni hakaset olivat kohtuuhintaisia suorastaan edullisia. Toivottavasti hakasia on vielä myynnissä!. Jos ei ole, niin sitten minun on tyydyttävä yhteen hakaseen villatakissa.

Nyt töihin, palataan sunnuntaina asiaan ja katsotaan missä mennään!.


4 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Voi kun osaat itse suunnitella kivoja neuleita. Kiva myös kun sinäkin aiot neuloa tätä kyseistä huivia, meitä on aika monta.

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos Pirena!. Ei se suunnitteleminen vaikeaa ole; pää on täynnä ideoita. Aikaa vaan ei riitä ihan kaikkeen, kun on perhe ja ansiotyö.
Hyvää vastapainoa tämä käsityö on tuolle ansiotyölle. Takki on langan päättelyä vaille valmis ja itse kärsin kaamaalista vatsakivusta :-( ,joten katsotaan koska saan laitettua kuvia valmistuneista.

juuli kirjoitti...

Kiitos vierailusta, löysinpä sitä tietä uuden kivan blogin seurattavien listalle.
Luin kaiken läpi onneksi blogisi on uusi), ja etenkin kehräämäsi langan kohdalla sydän alkoi lyödä hiukan tiheämmin. Ihanaa lankaa! Ja ihanat lapaset.
Kun rukki tulee ja pääset sinuiksi sen kanssa, huomaat pian kehruukäsialasi muuttuvan. Älä kuitenkaan unohda värttinää, se on kiva sujauttaa matkallekin mukaan. Värttinällä saa kaunista lankaa, erilaista kuin rukilla.

MysteryKnitter kirjoitti...

Waude! Toivottavasti löydät lisää kaipaamiasi hakasia!