sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Kintaat ja pipo itsevärttinöidystä langasta

Itsevärttinöimästäni langasta tehty pipo ja kintaat ovat olleet jo käytössä useammankin kerran ja lämpimiksi käytössä todetut. Langan väri sopii mulle erittäin hyvin :-D.

Lanka on hieman ylikierteistä, joka näkyy neuleessa pienenä kiertämisenä.Monta iltaa meni lankojen värttinöintiin, välillä neulottiin, taas värttinöitiin ja mukavaa oli.
Neuloin pipoon yksinkertaisesta itsevärttinöidystä langasta 4mm puikoilla kukan koristeeksi mukaillen uusimmassa Modassa ollutta kukkasen ohjetta.
Kertasin langan kolminkertaiseksi. Valkoinen on hahtuvalankaa, johon tein kierteen, punainen Novitan Hahtuvaista ja harmaa Villa Laurilan suomenlammastopsia. Kaikkia oli helppo työstää värttinällä. Hahtuvaiseen jäi kyllä kaikkein eniten möykkyjä kuidun karkeuden vuoksi; möykyt toki elävöittävät lankaa kivasti :-))
Tämän projektin aikana keksin rakentaa asetelman kukkamaljakkoon kaikista projektin eri elementeistä, ihan vaan Isännän iloksi. Meillä on tullut Isännältä palautetta neulontaan liittyvistä seikoista ja erioten kutimen unohtelusta milloin minnekin. Siisti mies kaikki tavarat täytyy olla paikoillaan, joten on tässä tälläisella puolipäiväboheemilla muistettavaa tavaroiden paikoilleen laitossa ja erityisesti kudinten.
Värttinöintitekniikkani on kyllä hieman omintakeinen, kun siihen tarvitaan meillä sormet ja varpaat. Minua se ei haittaa, kun lankaa tuntuu omintakeisellakin tyylillä syntyvän.
Parhaimmat ohjeet värttinöintiin on täällä, suomeksi.
Lopuksi haluan kiittää kaikkia kehrääviä ja värttinöiviä neuleblokkaajia, sillä ilman teidän itsetehtyjä ihania ja kauniita lankoja tuskin olisi asiasta innostunut. Kaikilla tasapuolinen kiitos!.
Kiitos myös kaikille kommentoijille!. Sillä positiiviset kommentinne auttoivat minua suoriutumaan maaliin uskonpuutteen iskiessä.

Ei kommentteja: