lauantai 31. tammikuuta 2009

Kintaat

Malli: Kauneimmat joulun käsityöt 1/2oo8
Koko: mies
Lanka: Novita florica
Puikot: 2mm ja 2,5mm

Minulla oli viime viikolla käsilaukkuneulena kintaat. Tein näitä samaisia kintaita muutaman parin joululahjaksi. Tykkäsin kovasti ohjeesta, joka oli todella selkä ruutupiirros kokonaisesta kintaasta. Lehden malli oli neulottu sisu-langasta. Lehden mallissa miehen koossa oli kintaan sivussa raita ja naisen koosta se puuttui . Halusin raidan kintaan sivuun ehdottomasti, joten ajattelin tehdä kintaat ohuemmasta langasta. Kintaista tuli minulle sopivat ohuemmalla langalla miehen kintaan mallin mukaisella ohjeella tehtynä.
Peukalon päällipuolella kivana yksityiskohtana tähtikuvio.


Peukalon takaosa ja kintaan takaosa ruutukirjoneutta.

Minulla on kamala tapa;-). Luen kotimaiset käsityölehdet maitokaupan kassajonossa. Kassajono kulkee lehtihyllyn edestä. Kätevää. Ilman tuota kinnasohjetta lehti olisi todenäköisesti kaupan lehtihyllyyn.

Ja muita kuulumisia.

Meillä toivutaan. Potilas on hyvin huumorintajuinen ja lasketaankin aika paljon kaikesta mahdollisesta huumoria. Minulla on ollut sellainen käsitys ettei sairaalaosatoilla saa pitää kännyköitä auki mittareiden ja tippalaitteiden takia. Varsinainen yllätys olikin kuin tytär pyysi tuomaan sairaalaan läppärin ja kännykän. Tyttären osastolla (tarkkailu) saa kännykkä olla auki.Tyttö on käynyt minun neuleblogin kautta katsomassa teidän kommetoijien blogeja. Kiittää teitä kaikkia!. Lisää ihmetystä tytössä on aiheuttanut blogeissa olevat taidokkaat ihanat neuletyöt. Nyt minulla on tytöltä tilauksia ihan kaikesta mahdollisesta mitä on blogeissa nähnyt:-).
8 kommenttia:

makepeace75 kirjoitti...

Hienoja uutisia. :o) Terveisiä vaan toipilaalle!

Ihanat nuo lapaset, todella kaunis malli. :o)

Villapakka kirjoitti...

Kauniit kintaat :)
Kovasti toipumisia tyttärellesi!!

Eila kirjoitti...

Niinhän se paremmin aika menee sairaalassa kun on "viihdykettä", nykyään ei taida olla paljon rajoitteita noista vempaimista ,mutta ainakin sydäntarkkailussa lienee.
Nätit lapaset! Tunnustan minäkin että joskus selailen kaupassa onko lehdissä mitään toteuttamisen arvoista.
Toipumista tytölle edelleen!

Pirena kirjoitti...

Kauniit kintaat olet sinäkin neulonut. Niin tasaiset, verrattuna omiini, kun tuo paikallisen kehräämön tekemä lanka on jotenkin yhtä möykkyistä kuin kotonakehrätty.
Toipumistoivotuksia tytöllesi.

Seepia kirjoitti...

Hienot on tumput!! :) Ja todella kiva lukea hyviä uutisia myös potilaasta :)

mirzu kirjoitti...

Oikein paljon toipumista täältäkin päästä! :) Ja aivan ihanat tumput, mietin jo että marssinko kirjastoon etsimää samaa lehteä jotta saan itselle myös :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniit lapaset!

Toipumistoivotukset tyttärellesi!

MysteryKnitter kirjoitti...

I really hope the patient gets well soon! Lovely mittens! Your daughter would hate my projects.