sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Liivi

Malli: Oma
Lanka: Novita tennessee (vihreä) ja Red Heart Miami (pinkki)
Puikot: 3mm resorit ja 3,5mm

Neuloin itselleni samanlaisen liivin viime kesänä ja tytär halusi samanlaisen. Aloitin liivin neulomisen viime kesänä. Sain tuolloin liivin kappaleet neulottua ja kirjailtua silmukoita jäljitellen salmiakkikuvion lävistävät silmukkakuviot. Kappaleiden yhteenompelu ja pääntien ja kädenteiden huolittelu resorit jäivät neulomatta, niin ja langanpäättely :-(. , joka tunnetusti ei ole minun lempipuuhiani.

Omaa liiviä neuloessani oli tarkoitus tehdä liivi ihan oikeinpäin, siis oikeaneule päällipuolelle ja saumat sisään. Jossain vaiheessa vaan päätin nurjan neuleen tulevan päällipuolelle ja saimojen neuleen oikeallepuolelle. Minut lumosi nurjanpuoleen karu kauneus;-).Salmiakin lävistävät silmukat kirjoin silmukoita jäljitellen nurjalle oikeita silmukoita jäljitellen.



Itse olen pitänyt omaa liiviäni tosi paljon. Kehujakin on saanut. Nyt tytär otti liivinsä ja lähti takaisin opiskelupaikkakunnalleen liivi ja pari muuta minun neulomaa vaatekappaletta mukanaan. Tyttärellä oli vuosia jolloin hänelle ei kelvannut äidin ompelemat/neulomat vaatekappaleet. Nyt tyttärelle kelpaa ja tuntuu kelpaavan niin hyvin, että saan pitää kynsin hampain itselleni tekemistä vaatteista kiinni. Nyt tytär osaa arvostaa erilaisia vaatteita. Lieneekö asiaan vaikuttavan yhden tyttären opettajista olevan freelancer stylisti, joka kehuu tyttären käsintehtyjä vaatekappaleita. Mene ja tiedä miten asia on.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Värit on tosi herkut ja hauska idea tuo nurjan puolen käyttöönotto!

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos Eila!. Olen itsekkin tosi tyytyväinen liiviin. Monesti yksinkertaiset ideat on hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea tuo liivineuleen kääntötemppu! Kivat värit.

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos Pitsisukka!

MysteryKnitter kirjoitti...

Hienoa jälkeä!