lauantai 24. tammikuuta 2009

Takki ja huivi

Malli: Oma
Lanka:Seitsemän veljestä
Puikot:8mmSain kuvattua pari viikkoa sitten valmistuneen takin. Takista ei täällä kertaa sen enempää, mutta halutessasi voi katsoa nyt villatakin tarinaa täältä ja täältä.

Takki on toinen pitkään keskeneräisenä ollut neuletyö, joka valmistuu tämän vuoden puolella.

Hyvä minä!. Enään ei ole kuin yksi pitkään, useita vuosia ollut neule kesken. Lisäksi loppusuoralla kaksi hiljattain aloitettua neuletta, toinen pusero ja toinen villatakki.Puun oksilla riippuvan huivin virkkasin aikoinaan pariksi, pidettäväksi yhdessä. No, huivia ei ole pidetty kuin muutaman kerran talvessa tässä vuosien saatossa.

Huivi on virkattu ruutuvirkkauksella 8mm virkkauskoukulla Fritids-langasta. Lankaa huiviin kului muistini mukaan noin 500g. Pituutta huivilla on yli 2 metriä ja leveyttä n. 30 cm. Tänään oli jotenkin niin tainomaisen sininen päivä. Kuvaaminen ei ollut juuri tuon sinisyyden vuoksi helppoa, mutta kuvattava oli jo ihan tuon sinisyyden vuoksi.Tässä takki ja huivi yhdessä. Takkia tulen käyttämään kevällä ulkotakin sijaan. Olen kerran pitänyt takkia päälläni töissä. Se on liian paksu pidettäväksi villatakinomaisesti. Hihat leveät, niillä siivoaa työpöydältä ylimääräiset paperit hyvin kätevästi;-). Kokeiltu on:-D. No, jos neule on liian kauan kesken ehtii muotikin muuttua ja se taitaa tässä tarinassa olla se suurin opetus.Lisäksi ei enään muista millainen neuleesta pitikään tuleman, jos sattuu olemaan oman mallin mukainen. Ja oma neulemakukin voi olla aivan toinen... Mutta tulihan kuitenkin tehtyä loppuun!!!

Tässäkin takissa on nurjasta tehty oikea puoli. Mulla on nyt menossa jokin ihmeellinen neulekokeilujen kausi. Lisäksi tunnen suorastaan inhoa pieniä lankakerän jämiä kohtaan. Tämän takin langan virkkaisin Reikäpää-pipoksi.
P.S Tänään päivityksiä tulee ihan tiuhaan tahtiin. Allaolevan postauksen julkaisin vahingossa, mutta antaa olla siinä kun ...tuli sählättyä julkaise teksti-painikkeen kanssa:-D.1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

No mitäs se nyt haittaa? Tarkoitan sitä useaa julkaisua samana päivänä.