perjantai 20. helmikuuta 2009

Kevätmietteitä

Myös täällä Lankalassa vallitsee jonkinlainen kevätväsymys ja mietitys elämästä yleensä. Elämää ja elämän mielekkyyttä on laittanut miettimään tyttärelle sattunut onnettomuus. No, tilanteesta ollaan selviämässä. Ollaan otettu toipumisen suhteen takapakkiakin, mutta taas ollaan toipumassa. Hyvä niin. Tuntuu itselläni menneen aikalailla ajatusmaailma uusiksi ja toivottavasti hyvällä tavalla.
Tuntuu vaikealta uskoa olevan jo helmikuun puoliväli, kun meillä joulutähti kukkii vielä hyvinkin runsaasti. Hyvä hoito varmaan syynä;-). Yleensä hyvä kuin olen joulutähden onnistunut säilyttämään hengissä yli uuden vuoden ja loppiaisena viimeistään olen saanut kantaa kompostiin.


Nyt on meillä hiihtolomaviikko. Reissuun ei olla lähdetty, vaikka suunnitelmissa olikin. Päiväkseltään ollaan pojan kanssa rinteessä käyty. On ollut aivan ihania ilmoja ulkoiluun:-). Se piristää kummasti.
Neulominen ei oikein suju haluammallani tavalla. Kevättasauspäivänyllätyshuivia olen neulonut ja purkanut vuorotellen. Eilen illalla sain valmiiksi vitosvihjeen. Siinä purkaessani huivia useampaan otetteeseen minut vallitsi epäusko katsellessani tekeillä olevan huivin muotoa ja kysymys mahtaako mun huivi olla sellainen kuin sen tässä vaiheessa pitäisi olla. Näyttääkö huivi tutulta?.


Olen neulonut huivia 4mm puikoilla Dropsin Alpacasta. Nelosvihjeen neulekuviota neuloin neljän kuviotoiston sijaan kuusi kertaa, koska minua epäilytti huivistani tulevan liian pienen. Nyt huvilla aloituskohdasta viitosvihjeen loppuun reunan kautta mitattuna on pituutta 84 cm. Olisi kiva jos huivinneulojat jättäisi kommenteihin omien huiviensa mittoja:-). Häätäkää hyvät ihmiset minun epäusko tässä asiassa taivaan tuuliin!.Mukavaa on ollut kun olen ehtinyt ommella uudet verhot keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen sekä hankkia uudet verhotangot. Ikkunat on tosi likaset; täynnä pieniä tassunjälkiä niin ulko-
kuin sisäpuolellakin. Syyllinen moiseen on blogikissa Aino. Laitan kuvia verhoista, kun saan ikkunat pestyä. Myös muita pieniä sisustusjuttuja on tullut tässä viikolla ommeltua. Ja nyt tämä täti lähtee laskettelemaan:D
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!

5 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kylläpä on vielä kaunis joulutähti! Täälläkin on joulutähti vielä eteisen pöydällä mutta on kyllä jo ihan poisheitettävä ranki.
Minustakin aika on mennyt tosi nopsaan joulusta, meillä on hiihtoloma vasta ensi viikon jälkeen.
Mukavia loppuloman päiviä!

Matleena kirjoitti...

Onpa tosi upea vielä tuo joulutähtesi!

Mittasin oman yllärihuivin tekeleeni ja sain 62 cm, kun työ oli täysin pingottamatta, vain oiottuna pöydällä. Lankani on ohutta Elegantia ja puikot taitavat olla 4 mm:set. Ja kyllä minun työni 5-vihje näyttää samalta kuin sinulla. Minäkin olen välillä empinyt, tuleeko huivistani semmoinen kuin pitäisi. Päätin sitten, että puran ja teen uudestaan, jos ei tule oikein tai ei miellytä monua valmiina.

Villasukka kirjoitti...

Kiitos kommentista - se Mamma josta aina silloin tällöin kirjoittelen on minun isäni äiti. Oma äitini kuoli jo vuonna -80 liikenneonnettomuudessa. Mutta Mamma on rakas!

Mammutti kirjoitti...

Hei!
Minun kevätpäiväntasausyllätyshuivini vaikuttavat tulevan tosi isoiksi isoina! Mittoja en nyt pysty antamaan, kun ovat molemmat puikotettu pieniin puikkoihin odottamaan seuraavaa vihjettä. Varsinkin harmaasta huivistani taitaa tulla "mammuttihuivi". Kauniilta ja herkältä näyttää huivisi, eiköhän siitäkin tule riittävän iso ja pingoitushan vielä lisää kokoa.
Hyvät viikonloput!

MysteryKnitter kirjoitti...

Nätti huivi tekeillä!