sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kevään värejä

Täällä on taas vaihteeksi värjäilty. Vihreä ja ruskea lanka ovat Pirtin kehräämön kaksisäikeistä ohutta villalankaa, jonka neulova ystäväni Tikrun Mami minulle lahjoitti. Hyshys!!! Pääsin hyötymään kanssaneulojan langanostoon liittyvästä vilenismista;-)Näistä langoista neulon itselleni kintaat taikka sukat, kunhan vaan saan eteeni mieleisen mallin. Olisiko hyviä ehdotuksia sukka ja kinnasmalleista? Haluaa kirjoneule sellaiset:-). Kiitos suuri vielä sinne Kuopioon moisesta lankalahjuksesta !. Lahjus oli erittäin mieleinen ja tuli heti käyttöön.

Tässä Järbo Garnin ohutta villalankaa 100g/1200m. Tämä on ensimmäinen lanka, johon olen onnistunut saamaan aikaan pastellisävyjä. Tällä langalla olisi tahtoa tulla isona huiviksi. Langassa oleva vaalean vihreä ei vaan näy kuvissa kovinkaan hyvin. Harmi!!!



Minulla on ihan kivan kokoinen kori itsevärjättyjä lankoja. Täytyy taas neuloa ennen seuraavaa värjäilysessiota lankoja pois ettei varastot pääse paisumaan mittoihin mahtaviin. Näiden lisäksi värjäilin kaksi vyyhtiä seiskaveikkua, jotka-tota-noi-jaa on vaan aikas kamalassa solmussa vyyhdeillä innovatiivisen vyyhdityskokeilun seurauksena. Kuvaa tulee sitten kun langat suostuvat menemään kiltisti ja kauniisti vyyhdille;-)
Sana saapassukka kirjoitettuna taikka lausuttuna alkaa näyttämään ja kuulostamaan minun korvissa ja näyttämään rumalta sanalta ;-). Pojalle valmistui eilen sukkapari ja puikoilla on jo pojalle seuraava sukkapari aluillaan, joten ollaan kohta sukkasavotan puolivälissä. Teen pojalle ne kolme sukkaparia ja sitten kyllä pidän luovaa taukoa sukanneulonnasta muutaman viikon.
Sukkakuvia en edes viitsi laittaa näytille ettei tämä blogi neuloblogista sukkablogiksi muutu;-)
Neulon kaikki sukat valmiiksi ja teen sitten sukkakuvista oman galleriansa.
Osa teistä muistaa varmaan tekeillä olleen valkoisen mohairneuleen?. Mohairneulelle kuuluu nykyään hyvää, sillä se on valmis:-). Varsinainen ylläripylläri onkin ettei neuleesta tullutkaan puseroa, pitkähihaista sellasista, vaan hihaton sellainen. Puserosta hihoilla tuli mieleen vaahtokarkki, joten purkasin kiinniommellut hihat pois ja poltin hihat eilen illalla takassa puiden kanssa ja nautin tunnelmallisesta takkatulesta:-) Hyvä keino hävittää epäonnistuneita neuleita, joita ei voi langan takia purkaa. Kuvia tulee myöhemmin.



Perjantaina ostamissani tulppaaneissa on aivan ihanat värit. Voi että, kun nuo värit saisi vangittua väreinä lankaan. Se lanka olisi taatusti ihanaa :-)
Pahoitellaan ettei tekstiin saatu aikaan kappalejakoa, koska Mr. Blogger ei ole tänään yhteistyöhaluinen tässä asiassa. Joo, ja siksi se on mies;-)




17 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tulee ihan pistaasipähkinä- ja suklaajäätelö mieleen noista ekan kuvan langoista.

Anonyymi kirjoitti...

Odotellaan täällä noiden ihanien lankojen valmistumista neuleiksi...Kyllä on harvinaisen kauniit tulppaanit!

Soile kirjoitti...

Tosin kivan näköisiä lankoja olet värjäillyt! Ja tulppaanit, katsoin ensin että pioneja.

Makepeace75 kirjoitti...

Heh, innovatiivinen tapa hävittää neuleita.. ;D

Oletpas sä ollut ahkera värjäri. Näin keväällä alkaa aina itselläkin syyhytä värjäyshinku, vaan kertaakaan en ole saanut vielä aikaiseksi. :DD Kool-Aidia ja lankaa olisi kyllä.

PS. Bloggerissa saa tekstit muokattua helposti, kun klikkaat kirjoituslaatikon oik. yläkulmassa olevaa HTML-namiskaa. Siellä kun muokkaa ylimääräiset koodit pois, niin johan sujuu. :o)

Matleena kirjoitti...

Onpa sinulla ollut taas kauniit värit padassasi, varsinkin siinä pastellivärejä antavassa! ;D Tulee kaunis huivi!

Seepia kirjoitti...

Onpa ihanan värisiä lankoja! Ihan mun värejä :)

Ja tuosta Bloggerin sukupuolesta olet varmasti oikeassa :D

Anna kirjoitti...

Ihania lankoja! Ihan kateeks käy, kun osaat loihtia tuollaisia sävyjä:) Pakko itekin kokeilla joskus...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania värjäyksiä. Värien kanssa läträäminen on kyllä kivaa puuhaa, ikinä ei tarkalleen tiedä, mitä sieltä padasta tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin olet onnistunut värjäyksissäsi.Itse en ole vielä moista yrittänytkään.Kiva nähdä,mitä laitat puikoille.

Villasukka kirjoitti...

Kyllä, riiviöt ovat ihania, rakkaita, raivostuttavia ja ehkä mahdollisesti älykkäitäkin. En kyllä ole ihan varma....

Villa Lankala kirjoitti...

Päivi: Niinpä muuten tulee. Tulispa kesä, niin saisi jäätelöä.
Kesä ja villasukat tai kintaat ei ehkä sovi niin hyvin yhteen. Noista neuloessa kuolaan tietysti jäätelön perään, kun muistan sun terävän huomion:-)

Eila: Toivossa on hyvä elää;-), siis neulotaan kun jaksetaan/ehditään. Tulppaanit yllätti minut, sillä luulin ostaneeni ihan tavallisi tulppaaneja. Nehän taitaa olla kerrottuja. Lisäksi olin ostavinani ihan tavallisia valkoisia. No, en olekkaan pahoillani moisesta sattumuksesta.


Soile: Olen itsekkin aika tyytyväinen. Onnistuin saamaan aikaan vähän vaaleampia sävyjä. Olisipa pioneja...Silloin täytyisi olla kesä :-)

Matleena: Välillä tuntuu tuon värjäämisen olevan ihan arpapeliä.
Olen tässä miettinyt, että minulla on ollut sitä kuuluisaa aloittelijan tuuria. Toivotaan kaunista huivia!. Hauskaa lomaa sinulle!. Unohdin toivotella sinulle lomat, kun sekosin Uppiksesta ihan täysin käydessäni Lankapirtissä. Mä olin kehitellyt mielessäni kuvitelman, että se vauvan nuttu on kauhean isokokoinen... ja Uppis-kokoinen;-)
Kyllä minua on hymyilyttänyt tän päivää...

Seepia: Me palaamme asiaan tässä asiassa :-) ja blogger on Mister.

Anna: Tämä homma opettaa ja välillä kantapään kautta. Täytyy aina kokeilla mitä mieleen tulee, niin joskus sitä onnistuukin. Kokeile ihmeessä tämä on tosi kivaa touhua:-)

Nna: Just niin.

Famu: Kannattaa kokeilla:-) Itse olen jo vähän miettinyt baijerilaisiakin, mutta otetaan puikolle kun jaksetaan/ehditään.


Villasukka: Ne on ihania, rakkaita ja älykkäitä. Kissat oppii...Onko se älykkyyttä?

Villa Lankala kirjoitti...

Makepeace: Ystäväni!.Meinasin unohtaa sut, mutta en tahallani. Olen vaan ihan silmät ristissä.
Innovatiiviset kokeilut piristää kummasti elämää. Kokeile ihmeessä värjäilyä!!! ja kiitti taas blogger-vinkeistä!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita lankoja, jopa tuo ruskea menettelee. Alankohan pikkuhiljaa sietää sitäkin, kun karstailen ruskeaa villaa. Mulle jäi lapsuudessa trauma ruskeaan väriin, kun piti pitää lehmän p:n ruskeaa tikkitakkia ja olisin halunnut punaisen. Hyvin vähän olen senjälkeen sitä väriä päälleni laittanut.

Mammutti kirjoitti...

Ihania värjäilyjä!
Minä melkein menin "värjäyslankaan", mut sain järkikohtauksen onneksi ajoissa ja päätin pitäytyä valmiiksi värjätyissä toistaiseksi. Ajan puute syynä. Kaikkea ihanaa haluais tehdä ja uusia juttuja kokeilla, voi kun vaan olis aikaa...

Omppumato kirjoitti...

Aivan upean värisiä lankoja :).
Kiva nähdä, mitä ihanaa saat niistä aikaiseksi.

Lammasliisa kirjoitti...

Kiitos tervehdyksestä. Sinä se olet isoja lankamääriä värjäillyt. Hienoja. Minun värjäykseni tapaavat olla aina sellaisia vähän tätä ja vielä vähemmin tuota. Mutta minä en tuollaisia upeita töitä, monimutkaisia huiveja ym saakaan aikaiseksi. Jotain pientä vain noista lampaanvärisistä (ns. musta, ruskea, valkoinen, harmaa)omista langoista ja sitten joku raita koristeeksi.

Villa Lankala kirjoitti...

Pirena:Monesti ihmisille jää juuri lapsuudesta kammo jotain väriä kohtaan, mutta jossain vaiheessa sitten vaan huomaa sitävänsä ko. väriä. Tytär ei suostu laittamaan mitään vaaleanpunaista päälleen, koska häntä kiusasi yksi tyttö ala-luokilla vaaleanpunaisesta. En vaan ymmärrä miksi.


Mammutti: Kaikkeen ei vaan se aika riitä, vaikka haluaisikin kokeilla kaikkea uutta. Värjäily on tosiaan mukavaa hommaa, joten värjättyä lankaa syntyisi ihan kuinka paljon tahansa, mutta onhan ne neulottavakin.

Omppumato: Täällä parhaillaan etsitään kivaa kirjoneulesukkaohjetta vihreälle ja ruskealle langalle. Ei vielä ole tärpännyt...

Lammasliisa: Täytyy yritää pysytellä kohtuudessa tuon värjäilyn suhteen ja värjätä vain sen verran kuin ehtii käyttää. Itse olen vähän kaksijakoinen langan värin suhteen. Koko syksyn neuloin ihan suomalaisista aidoista lampaanvilloista luonnonväreissä. Ne luonnonvärit on ihania, mutta sitten tuli tunne värintarpeesta. Omien lampaiden villoista kehrätyt langat on taatusti ihania ja ainutlaatuisia.


Kiitos kaikille kommetoijille kehuista! Näitä on vaan niin ihana lukea. Ne kannustaa mua eteenpäin.
Olette ihania:-)

P.s Lähiaikoina arvon mun blogissa...muutaman vyyhdin värjäilyiltyä lankaa, joten pysykää kuulolla.