maanantai 20. huhtikuuta 2009

Kevätsiivousta ja villahousuja

Meillä kukkii etupihalla nurmikkoon istutetut keltaiset krookukset. Nurmikko on vielä hyvin eloton muutamaa hassua vihreää ruohonkortta lukuunottamatta. Haravoitukkaan nurmikkoa ei vielä ole. Yleensä olemme vapuna haravoineet. Ollaan varmaan vähän sadomasokisteja itseämme kohtaan valitessamme moinen päivä haravoinnille;-)

Neulomaan en sitten lauantain neuletapaamisen jälkeen juuri ole ehtinyt. Olen yrittänyt tehdä täällä kotona kevätsiivousta Ainon avustamana. Aino moppaa ja Aino imuroi. Onhan se mukavaa, että on apulainen. Aino menee sohvan alle minun imuroidessa ja tappaa imurin suulakeosaan sohvan alta kaksin tassuin ja sitten sohvan alta tuleekin kaksin tassuin imurissa kiinni roikkuva katti. Lattioiden moppaaminen se vasta Ainolle mieleen onkin. Luulee kait minun huiskivan huushollin lattioita isolla kissanlelulla;-).

Ollaan myös Ainon kanssa purettu muuttolatikoihin pakattuna ollutta mummoni jäämistöä. Mummon jäämistö on ollut monta vuotta varastossa. Ainon ollut suuri apu tuossa astioiden paperikäädeiden poistamisessa. Aino puree reikiä astiakääreisiin. Onhan se mukava purkaa astioita, kun tietää mitä kääreestä paljastuu. Ei sitten pahasti pääse yllättymään kääreen sisällöstä. Apulainen ottaa myös astialaatikossa tirsat väsyn iskiessä. Osaisipa tuo apulainen laittaa vielä nuo astiat tiskikoneeseen ja sieltä kaappiin;-) Meillä iski tarve lisäastioille, sillä meillä on tyttären ansiosta juhlat reilun kuukauden kuluttua:-) ja minulla siis riittää askaretta ja kiirettä asian tiimoilta. Tänään sain siivottua keittiön kaappeja ja tehtyä sinne tilaa mummon perintöastiolle.


Huomatkaa apulaiseni sileä turkki. Tänään harjasin Ainon todella hyvin ja iso kasa karvaa kissasta lähtikin. Karvat sitten heittelin ulkona tuulen kuljettavaksi ajatellen pikkulintujen pesänrakennuspuuhia. Saavat linnunpojat pehmeän pesän.

Tänään ystävättäreni toi minulle ison kassin hahtuvalankaa neulottavaksi vauvan vaippahousuiksi ja villalankaa neulottavaksi vauvanvaatteiksi. Ystävättärestäni on tulossa mummo ensimmäistä kertaa. Tuleva äiti on hyvin ekohenkinen ja käsityötä arvostava ihminen.
Olemme porukkalla täällä pohtineet monenillako villahousuilla kestovaippailu sujuu. Jos joku asiasta enemmän tietävä ja kokemusta omaava lukee tätä postausta, niin olisin erittäin kiitollinen kommentistasi tässä asiassa. Itse ajattelin neulovani kahdet lyhyet ja kahdet pitkät vaippahousut per/koko ja tietysti Ullan ohjella. Toimisiko kestovaippailu niillä sujuvasti?

Sitten minulla on myös Norot odottamassa tullakseen pinaattitunikaksi... Jaaha, siihen voi mennä aikaa kunnes täällä sellainen nähdään. Viime postauksen sukan tekele päätyi takaisin kerälle. Tämä huushollin jynssääminen ja sukan neulominen ei ole hyvä yhdistelmä, sillä se käy ihan uskomattomalla tavalla mun sormininiveliin tehden sormista todella jäykät ja kipeät. Yhdet valmiit sukat minulla on vielä teille esittelemättä. Ne sitten seuraavalla kerralla.

Hauskaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

Maxwell kirjoitti...

Hei! Ihania krookuksia! Enpäs muista olenko jo paljastanut itseni blogisi lukijaksi... Kertahan se on ensimmäinenkin.
Meillä kestovaippaillaan ja nuo 4 villahousua ei kyllä riittäisi. Etenkin kun ajatellaan alkua, jolloin kakkaa tulee tosi usein ja se saattaa karata vaipasta villahousuun, joka siten menee heti pesuun. Villahousua käytetään "vain kerran" ja sitten se laitetaan tuulettumaan, että kosteudeneristämiskyky säilyy. Jos vaippa ei ole ulkopintaan asti märkä, niin sitten housut voi laittaa pian uudestaan. Kesää kohti mennessä lyhytlahkeisille on enemmän käyttöä. (tosin vauvan laskettu aika ei jutustasi paljastunut).
Moni on kyllä sanonut, ettei niitä liikaa voi olla ja allekirjoitan sen. Alussa villahousujen kaverina voisi olla pari nopeasti kuivuvaa PUL-kuorta, helpottaa jos tulee niitä kakkatahroja.
Itse olen tykännyt pojalla käyttää nyt enempi lyhytlahkeisia vaikka pitkälahkeisiakin löytyy. Erityisesti olen tykännyt Ullaneuleen Villapöpistä ja kestovaippainfossa olevasta mukaellusta ruskovillan ohjeesta.
Mutta sopivan mallin ja pituuden tietää vasta sitten, kun vauvaa pukee.. :) Oikein paljon onnea tuleville mummolle ja äidille! Oletpas mahtava, kun autat näin hienosti ystävääsi. Mukavia neulontahetkiä!

Mammutti kirjoitti...

Onnea tulevien juhlien johdosta, arvasin mistä juhlista on kyse.
Meillä ei pihatyöt ole edistyneet yhtään tuulen takia. Tai no, suuri määrä lehtiä ja roskia on tullut kuistille. Tämä on niin tuulisella paikalla.
Jakke on mulle samanlainen "apulainen", kuin Ainokin ja se lattian pesu on huippuhomma.
Kiitokset onnitteluista, niin se vuosi taas tuli lisää mulle.

Lettu kirjoitti...

Hei :) Olisi tosi kiva jos kesällä pääsisit neuletapaamiseen kunlomailet täälläpäin. Jos ei tuo "normi"tapaaminen ole silloin, voidaanhan me järjestää muuten yhdessä neulomista !

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onpas Aino rohkea kissa! Meidän Tuppo pelkää imuria ja ampaisee heti paniikissa ulos, kun imuri laitetaan päälle ja kiertää sammutetunkin imurin tosi kaukaa ja vauhdilla. Nöpö on vähän rohkeampi, mutta ei sekään lähelle imuria tule.

makepeace75 kirjoitti...

Heh, ei meidänkään neiti käyvän imurin päälle käy. :D Sammutettua laitetta saattaa tutkiakin, mulla poistuu kyllä nurkan taakse heti kun se vekotin alkaa ulvoa. Meidän mukamas-hiljainen Hoover pitää ihan käsittämätöntä meteliä.. Rikkaimurilla pääsee huomattavasti lähemmäs, mutta ei Iiris senkään seuraa arvosta.

Muistaakseni noista villapöksyistä oli just Rävelössä juttua ja sieltä muistelisin, että "suositus" oli ainakin neljät per koko. Saatan muistaa kieroon, mullahan ei muksuja ole. ;o)

Tupuna kirjoitti...

Moikka!

Ihanaa,kaikki kevätkukkaset alkavat tirkistelemään. :)

Vaippahousuista en tiedä mitään muuta kuin mitä kuvissa olen nähnyt ja kisut ovat söpöjä. :)

Mari kirjoitti...

Minä neuloin esikoista odottaessa ison läjän vaippavillahousuja, mutta osa jäi kokonaan käyttämättä, kun olivat ihan väärän mallisia. Että ehkä kannattaisi ensin neuloa muutamat vähän eri malleilla, ja katsoa mikä malli lapselle sopii parhaiten. Niitähän saa sitten nopeasti tekaistua lisää, eikä ne lapset niin nopeasti kasva, etteikö niitä isompia kokoja ehtisi myöhemminkin neuloa. :) Liikaa ei minusta villahousuja voi olla, varsinkin jos neuloo erivärisiä värikkäistä hahtuvalangoista. Kun ne on niin söpöjä, että tekee mieli vaihtaa aina uudenvärinen, vaikka ei olisi tarvettakaan. :) Villahousuilla on ollut ainakin meillä tapana lörpähtää käytössä, joten siksikin aina välillä haluaa kaivaa ihan käyttämättömät kaapista, ovat napakammat jalassa.

Matleena kirjoitti...

Voi ihanaa, kun kukkaset alkavat nousta esiin ja kukkia! ;) Minä istutin scíllan sipuleita syyskesällä pariin paikkaan, saapa nähdä, miten ovat pärjänneet. Edellisessä pihassa meillä oli niitä aika laajalle levinneenä.

Kyselit huivista. Jo se on valmis, kuvaukset vielä kesken, mutta ehkä jo illalla saan blogiin pantua. Ei siitä kyllä hyvä tullut, purkamista mietin. :(

Vaippakysymyksiin saitkin jo vastauksia, niistähän minä en tiedä mitään. Iso gnu ja Maaru ovat tuoreita äitejä ja käsittääkseni käyttäneet villapöksyjä ja ovat muistaakseni kertoilleetkin kokemuksistaan blogeissaan. Ne löydät osoitteista http://isognu.blogspot.com ja http://tikkunuottasilla.blogspot.com

Taitaa teillä sataa tyttären ansiosta "lunta katolle" toukokuussa vai onkohan jotkut muut juhlat kyseessä. ;) Oletko kuullut tuollaista sanontaa yo:ksi pääsystä?

Matleena kirjoitti...

Höh, minähän höpisen! ;D Eihän se Iso gnu ole tuore äiti vaan Uhoava. Ja hänen osoitteensa on http://uhoavagnu.blogspot.com/

Villa Lankala kirjoitti...

Maxwell: Kiitos! Paljon tuli arvokasta tietoa. Pieniä housuja kannattaa tehdä mahdollisimman monet. Onnittelut toimitetaan tulevalle mummolle. No, meillä tulevan mummon kanssa YYA-sopimus.

Mukavaa, kun jätit viestin käynnistäsi:-) ja tervetuloa uudelleen!

Mammutti: Kiitos! Juhlastressi...lähestyy;-)

Lettu: Viestittelen sinulle, kun olen tulossa sinnepäin. Sitten pidetään neulojaisten
neulojaiset:-)

Päivi ja Makepeace: Tuo Aino on nukkuu autotallissakin metelissä ja paukkeessa. Tuohon imuri asiaan vaikuttaa varmaan se, että imuri on keskuspölynimuri, siis ei pidä juuri ollenkaan ääntä.

Tupuna: Mukavaa, kun tupsahdit tulla vieraailulle:-) Kyllä kissat söpöjä ovat.

Mari: Kiitos! Tuota villahousujen kulahtamista minäkin olen miettinyt. Tuota väri asiaa olen myös samalta kantilta ajatellut:-)

Matleena: Kiitos! Uhoavan Gnun vaippajutut ovat tuttuja, mutta Maaru on uusi tuttavuus.

Lunta ladon katolla sanoo minun isä asiasta. Olen nääs hajamielinen...Asian tiimolta siis juhlitaan.

Iso Gnu On kaikkien Gnu-jälkeläisten äiti ja isoäiti, siis äitien äiti, joten ethän sinä väärässä ollut;-)

Zallaah kirjoitti...

Olen varmaan tosi ajoissa vastaamassa :D Ehkä 6-8 kappaletta villiksiä olisi toimiva juttu, kun tosiaan se pesu pitää laskea mikä aiheutuu karanneista maitokakoista. Toisaalta ihan pieniä nb/s kokoisia villiksiä neuloo tosi nopeasti, ei ole iso homma. Kesävauvalle enemmän lyhyitä, naapurin papan mukaan ennustettiin tosi kuumaa kesää ;) ja sitten syksy/talvi/kevävauvalle pitkiä, näin meillä on kaksi lasta vaipatettu ja varmasti joskus se kolmaskin :)

Villa Lankala kirjoitti...

Zallah: Kiitos!