perjantai 3. huhtikuuta 2009

Pellavaa puikoilla

Pyrstöyskä, siis ripuli alkaa olla jo elettyä elämää. Tänään olin töissä puolipäivää, sillä pidempään en jaksanut istua. Voimat on edelleen pois. Siivotakkin pitäisi, mutta ei ole oikein voimia. Narsissiruukun kävin hakemassa silmän iloksi. Ruuku suojaruukkuun juurelle värjättyä meriheinää: Ja voila! Koko komeuden kruunaa mun huivintekele:-) Pellavasta pääskynpystöhuivia tulollaan. Pellavalanka on vähän kankeaa ja fiilis on vähän kuin kalastaja eemelillä verkkoja punomassa;-) Kalaverkko vai huivi?. Kumpikohan tästä tekeleestä syntyy...siis neulotaan ja katsotaan mitä syntyy.Hauskaa perjantai-iltaa kaikille!7 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kiva siitä varmaan tulee. Minä en ole tehnytkään vielä tuota "pääsky" huivia ja huivit on jääneet nyt vähemmälle neulomiselle. Suunnittelmissa kyllä on kesäksi ainakin yksi tai kaksi huivia neuloa, langatkin niihin on.
Narsissit tuo kevään, oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

Laura kirjoitti...

Hei!
Pellavasta syntyy varmasti tosi hyvä huivi. Itse neuloin vastaavasta mustasta pellavalangasta viime kesänä kukkakori-huivin ja hyvin toimi. Pehmenee käytössä, mutta pysyy ryhdissään, eikä ole turhan kuuma kesällä. Nöyhtää tosin tuli niin, että näytti kuin ois mustaa rintakarvaa alkanut puskea...
Pääskynpyrstö on kyllä yksi ihanimmista malleista!

Matleena kirjoitti...

Hyvä, että pyrstöyskä on selätetty. Kyllä se voikin mokoma viedä voimat muutamaksi päiväksi.

Mielenkiintoista nähdä tuo aloittamasi huivi valmiina! Minulla ei ole ollenkaan kokemusta pellavan neulomisesta vielä, mutta varmaan pian. Sain nimittäin Kipakalta palkinnoksi pellavalankaa 3 kerää, en vain vielä tiedä, mitä niistä teen. Huivi houkuttelisi, mutta siihen lanka ei riitä.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla ei ole omakohtaista kokemusta pellavalangasta neulotusta huivista, mutta pellavalanka kuulemma pehmenee kastelun ja käytön myötä. Kesällä pellavahuivi on varmasti tosi mukava päällä.

lankafriikki kirjoitti...

Kiitoksia :) Onhan se ihana tapaus, tosin vielä niin kamalan leikkisä pentu ja tosi kova kuolaamaan...
Eiköhän tuosta huivi tule, ainakin niin kauniilta jo näyttää. Luulen että pellavainen huivi voisi olla ihanan ryhdikäs, vaikka puikolla varmaan vähän kankeaa.

Mammutti kirjoitti...

Kauniilta näyttää ja minunkin käsittääkseni pellava pehmenee pesuissa...
Hyvää viikonloppua!

Villa Lankala kirjoitti...

Kiitos vaan kaikille kehuista!

Minä vaan jouduin purkamaan huivin tekeleen. Otan ehkä uusinnan myöhemmin.