sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Omenapuun lehdet

Vaput on vietetty nauttien lämpimästä ilmasta täällä eteläisessä Suomessa. Eilen huomasin talomme etupihalla olevassa rautatieomenapuussa olevan pienet lehdet ja tänään sitten omanapuussa olekin jo isommat lehdet.

Lisäksi kevään ensimmäinen kukkiva voikukka odottaa kitkijäänsä;-)


Kiitos kaikille puserokommenteista! Täällä pakerretaan yhä ufojen parissa. Lapsen takki on nappeja vaille valmis:-). Vihreä puuvillapitsineule pääsee seuraavaksi puikoille. Nyt on pakko istua ja neuloa, kun on niin ähky olo kevään ensimmäisestä grilliateriasta.
Neulomisiin!

14 kommenttia:

Seepia kirjoitti...

Ihanaa kyllä kun tulee kesä! Mekin ollaan käyty kissojen kanssa valjastelemassa ulkona ja haistelemassa kevätilmaa. Kissat on ihan innoissaan pyydystäny hyönteisiä :), Muuten olen nauttinut sisäilmasta tuolla työhuoneen perällä :)

Hyvää kesän odotusta! :)

Eila kirjoitti...

Voi, kyllä huomaa eron "etelän" ja Savon välillä, ei täällä vielä lehtiä puissa näy. Tänään huomattiin että joku, olisko myyrä, on syönyt toisen omenapuumme kuoren alhaalta:(
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Tupuna kirjoitti...

Kyllä teillä siellä Etelässä on lehdet isommat kuin täällä Hämeessä.

Katselin päivällä pihakoivuamme,että hiirenkorvalla ovat lehdet.

Soile kirjoitti...

Meidän rautatieomenapuussa ei ole kuin viime kesäisiä, mätiä omenoita...mutta kyllä siihen lehdet joku päivä vielä tulee ja ne ihanat kukat kans! Tulee tulee. tuleehan?

Villa Lankala kirjoitti...

Seepia: Se sinun työhuone on nii-in ihana, joten ymmärrän hyvin sisäilmasta nauttimisen siellä kera korutarvikkeiden:-).

Eila:Meille ehkä tulee kevät aikaisemmin, mutta meillä ei täällä ole niitä ihania järviä ja vaaroja niin kuin teillä savossa.
Ollaan vietetty monesti vappua Nilsiän suunnalla ja silloin kuin lapset oli pieniä laskivat he mäkeä kellarin katolta liukureilla ja kotona leuhkittiin sitten mäenlaskulla kavereille:-) Myyrät on ei-niin-mukavia kavereita. Meillä ei ole vuosiin onneksi ollut niitä ja nyt puun koputukseen.

Tupuna: Tuo omenapuu on vaan niin aurinkoisessa paikassa. Itse asiassa tällä. En minäkään ihan etelässä asu. Meiltä matkaa Lahteen 50 km.

Soile: Just viime viikolla heitin huulta noista rautatieomenapuun viime vuotisista mädistä omenoista.
Eiks ole hyvä jos omenasato jää pieneksi niin on sitten noi viime vuotiset omenat?;-)) Meilläkin on niitä viime vuotisia ometoita runsaasti.Rautatieomenapuu on upea näky kukkiessaan:-) Kyllä ne kukat tulee ja tulis piaan:-)

Matleena kirjoitti...

Onpa kiva, kun esittelet meille kesän tuloa sinne etelään, niin mekin täällä pohjoisessa (ja vielä pohjoisemmassakin) saadaan nauttia niistä jo nyt ja sitten toisen kerran, kun saamme ne itsellä kasvamaan ja kukkimaan! :) Meilläkin jo ensimmäisissä scilloissa näkyy hiukan sinistä nupuissa. Mutta omenapuun silmut eivät vielä näytä edes pulleilta, ainakaan ikkunasta katsottuna.

Matleena kirjoitti...

Niin ja ufoja on jo täälläkin etsitty ja löydettykin! ;D

Pirena kirjoitti...

Minäkin hetken mietin niitä jossain pussissa olevia ufoja. Helpommalla pääsee kun purkaa pois. Sitten on taas niinkuin uutta lankaa kun suoristaa sen.
Sadetta odotellaan mutta tuskin sitä meille etelän ihmisille annetaan. Täällä ei ole satanut kuukauteen, sen viimeisen lumimyräkän jälkeen.
Hyvää alkanutta viikkoa.

Villa Lankala kirjoitti...

Matleena: Enpäs ole tullutkaan ajatelleeksi tuota kaksinkertaista keväästä nautinnan mahdollisuutta:-) Meillä scillat on jo melkein kukkineet, samoin kuin krookukset.
Pitääpä tulla kurkkimaan sinun ufot;-)

Pirena: Mun piti purkaa vihreä puuvillaneule, mutta...nyt sen kanssa ufoillaan:-)Sadetta luonto kyllä kaipaisi. Ei meilläkään ole tainnut sataa kuukauteen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa katsella näin kesäisen näköisiä kuvia. Täällä pohjoisessa, kun saa vielä tovin odotella. Jos lämpöisiä ilmoja riittää, ei ehkä mene enää kovin kauaa.

lettu kirjoitti...

Oi, onpas teilläpäin jo kevät pitkällä :)Ihastuksesta täällä sateisessa savossa huokailen !

Villa Lankala kirjoitti...

Tess ja Lettu: Piaan se lämmin on teilläkin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset huivikehusta =D! Ja, joo tarkistin moneen kertaan etten painanut nollia liikaa kyllä siinä vyyhdissä on 3km lankaa... Öh, minä taisin ensin puhua kerinpuista, olen kuullut myös viipsipuista ja vyyhdin puista. Olen jotensakin käsittänyt että vyyhdinpuut ja viipsinpuut ois sama asia, eli langan vyyhteämiseen... Ääh! Liian vaikeaa mulle?!

Kivaa että tulee kesä (kevät on mun mielestäni silti parasta aikaa, luonto herää ja ei ole liian kuuma).

Villa Lankala kirjoitti...

Jossup: Kehusi olet totisesti ansainnut:-) Kyllä minä metrimäärän uskon. Mulla jäi lause kesken,kun minua häirittiin kesken kommentin kirjoittamisen. Piti siis sanoa, että hanki se viipsinpuu...tai jos isännän kerimään pyydät tuota riittoisaa lankaihanuutta, niin voi olla mahdollista...isännän käyvän moisen session jälkeen ostamassa sulle viipsinpuun;-)

Kyllä kevät kiva on:-)