sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

KIP

Eilen me neulojat vietimme kansainvälistä julkineulomispäivää (Knit in Public), niin myös minä ja vielä kahdessa eri paikassa:). Ensin suuntasin Helsingin Oulunkylässä sijaitsevaan Lankamaailma Nordiaan. Sinne oli kokoontunut meitä neulojia varsin runsaasti. Nordiassa oli langanvärjäysnäytös ja tarjouksessa, hyvässä sellaisessa (30 euroa/2kg) vironvillatyyppistä aitoa villalankaa. Minä en sortunut. Hyvä minä!!! Ostin toista ohutta villalankaa värjättäväksi yhden vyyhdin verran. Nordian sulkiessa ovensa klo. 15 suuntasimme viiden naisen voimin lähemmäs Helsingin keskustaa ja kohti Priimaa, jossa julkineulontaa oli tarjolla aina klo. 17 asti.Nuo upeat jättilaukat toivottivaat meidät tervetulleeksi neulomaan Priiman vieressä sivaitsevaan puistikkoon. Upeita!Priimahan tunnetaan paikkana, jossa on tarjolla toinen toistaa ihanampia Noro- ja Aracaunia-lankoja. Tuossa ylläolevassa kuvassa liikkeen Aracaunioita. Ihanat värit!!!
Tuossa hyllyllinen Noroja. Oi mikä näky!!! Minäkin ottaisin tuollaisen kirjahyllyn varsin mielelläni meidän kirjasto/työhuoneeseen;) Mutta mitähän mies mahtaisi moisesta kirjahyllystä tuumata?. Hyllyn päällä Noro-langoista neulotut kauniit mallitilkut. Liikessä on myynnissä myös runsaasti neulekirjoja, joista osa näkyykin tuossa kuvan vasemmassa laidassa.


Liikkeestä luvattiin myös pientä palkintoa Fufoiluun osallistuneiden kesken arvottavaksi. Kiitos Priimalle arvontapalkinnosta!


Eilen kaikki kaikki Noro-langat olivat tarjouksessa -20%. Minä en myöskään sortunut Noroihin. Oi ja Voi!!! Kyllä minä sorruin lankaa ostamaan. Priimassa oli tosi hyvässä tarjouksessa Wendyn Subreme Luxury Cotton DK, siis 20 euroa/kilo. Lanka on tiukkakierteistä merseroitua puuvillaa:) Tuli hankittua muutamaan suunnittelemattomaan puuvillaneuleeseen langat. Niinniin, mutta tuo hinta;-)Ihana Noro-liivi!. Tuossa taustalla olevassa vaaterekissä Noro-langoista neulottuja vaateita ja asusteita. Tämä pusero valmistui Priiman-täti Sinikan toimesta tuolla viereisessä puistossa Kippailessa ja suoraan puistosta pusero pääsikin sisälle liikkeeseen mallinuken ylle. Puseron ohje oli jossain ihanassa Noro-kirjassa, jonka nimeä en enään muista. Selaisin kirjaa hyvin intensiivisesti ja tosi tarkoituksella, mutta ... Huonomuistinen, mikä huonomuistinen ja mitäs sille sitten voi;)
Neuloimme liikkeen vieressä olevassa puistikossa seitsemän neulojan voimalla. Välimme kävimme sisällä liikkeessä tekemässä ostoksia, ihastelemassa lankoja, selailemassa kirjoja, kahvittelemassa ja juomassa vettä. Lämmin kesäsää, suorastaan helteinen kesäsää helli meitä neulojia tuolla puistossa.


Lankamaailma Nordian edustalla neuloessamme pysähtyivät monet ohikulkevat ihmiset juttelemaan kanssamme neulonnasta ja käsitöistä. Puistossa neuloessamme seuraa meille teki kissaherra Helmeri isäntänsä kanssa.
Meidän neulontaseuruella oli myös oma maskotti koiraneiti Bianca.


Minä en julkineulonut, vaan minä julkivirkkasin. Tämän kassin olkahihnat ideoimme porukalla Lankamaailma Nordiassa. Kiitos kaikille ideointiin osallistuneille! Tuossa yläkuvassa pieni pala ideoinnin lopputulosta. Kassi on nyt vuoria vaille valmis:)

Minun eilinen päiväni meni siis hyvässä seurassa virkatessa:D


Palatakseni edelliseen postaukseen vointini on jo paljon parempi. Sydämmet rytmit ollaan saatu tasaiseksi ja siten on myös kolmoishermosäryt helpottaneet. Väsynyt olen ollut en ole jaksanut juuri kuin käydä töissä ja nukkua. Nyt on olo on jo paljon pirteämpi. Kiitos kaikille edellistä postausta kommentoineille!
Hauskaa alkavaa kesäviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

ellie kirjoitti...

Mukava kuulla, että voit paremmin. :)
Ja voi mitä ihanuuksia!!!! Etenkin nuo Norot. :)

Soile kirjoitti...

Priimassa kyllä saa olla aikas tiukkana ettei sorru mihinkään. Siellä on ihan liikaa kaikkea parhautta. Onneksi ei meilläpäin...hyvä että rytmit ovat kohillaan!

Äipän touhut kirjoitti...

Heippa vaan täältä päin. Muistin, että perjantai oli se maailmanlaajuinen neulomispäivä. Minä istuin perjantaina linja-autossa matkalla Kiteelle. Olin mieheni kanssa Pohjanmaan Näkövammaisten kesäretkellä viikonlopun. Matka suuntautui Itä-Suomeen. Olisi kiva nähdä tuo sinun virkkaamasi kassi kokonaan.

Villa Lankala kirjoitti...

Ellie: Kiitos! Sanos muuta! Mä olisin voinut tuoda nuo kaikki söpöliinit kotiin;)

Soile:Mäkin kävin aina too-si heikolla hetkellä antamassa nurkan takana itselleni kurinpalautusta etten sortuisi;)
Viimeksi sorruin Noroihin yhdellä kertaa tunikan ja villatakin verran ja kalliksihan se tuli.

Äipän touhut: Te sitten olette ahkeria reissaamaan:). Laitoin muuten kanssin esille, joten käyppä kurkkaamassa.

Seijasisko kirjoitti...

Minäkin olen käynyt Priimassa Hesassa käydessäni, kun ystäväni jonka luona siellä yövyn asuu ihan lähellä siinä Kalliossa.Se on ihana kauppa. Kivoja Kippejä on vietetty sielläkin.:)

Matleena kirjoitti...

Voi kun teillä näyttää olleen viihtyisää tuolla puistossa KIPpaillessa! ;) Ja hattua nostan sinulle, kun et ole sortunut Noroihin vaikka olivat alessa. ;D

Kiva kuulla, että rytmit ovat kohdallaan ja voit jo muutenkin paremmin! Itselläkin on jonkunlaista rytmihäiriötä, joten tuntemukset ovat tuttuja.

juuli kirjoitti...

Teillä tuntui olevan tosi hauskaa, ja ilmatkin oli myönteiset. Itse neuloin ulkomailla, eikä onneksi lankakaupassa (tai sen lähettycvillä) vaan kahvilassa. Olisin kyllä sortunut, heikkoja hetkiä on tullut viime aikoina luvattoman usein.

Anitta kirjoitti...

Sää suosi onneksi KIPpailua ja puistossa oli mukava istuskella.
Oli toki mukavaa Lankamaailmassakin kun siellä oli paljon porukkaa