sunnuntai 16. elokuuta 2009

Marjakaarrokejakku

Malli: Jacket with yoke in berry by Drops
Lanka:Drops Alpaca kaksinkertaisena
Koko:M
Puikot:4,5mm
Langanmenekki: 450g
Erityistä: neule värjätty happoväreillä.
Fiilis: Käytössä ollut ja hyväksi todettu :D


Tämän jakun neulomisen aloitin juhannuksena:) Juhannuksena oli niin sateista ja kylmää, että oli ihan pakko aloittaa ne kaksinkertaisesta alpakasta. Neule valmistui todella nopeasti. Kaarrokkeen neuloin kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla tuli neulottua muutama virhe karrokkeen "marjoihin". Ensin ajattelin, että antaa olla...kuitenkin virheet haittasivat minua niin paljon, että purin koko kaarrokeen osuuden ja neuloin uudestaan. Olen tyytyväinen, että venyin neulomaan karrokkeen uudestaan. Kokemusta on siitäkin, että pienen virheen vuoksi on jäänyt isotöinen neule lähes käyttämättä. Samalla tuosssa purkuprosessissa jo neulottujen hihojen pituudesta purin myös hihoja 5cm. Nyt hihat on just hyvän pituiset. Jos en olisi purkanut minulla olisi neule, jossa kaarrokkeessa muutama virhe ja liian pitkät hihat.






Kuten jo aikaisemmin tulinkin maininneeksi neuleen valmistuneen nopeasti. Syy moiseen löytyy kaksinkertaisesta alpakkalangasta ja 4,5mm puikoista. Malli ei ole vaikea, mutta vaatii tarkkaivaisuutta etenkin kaarrokkeen osaa neulottaessa.




Neule on tosi pehmeä ja lämmin. Lauantaina neule oli minulla päällä Lankamaailama Nordian neuletapaamisessa ja eikä minulla ollut ollenkaan kuuma. On just passeli takki näihin alkusyksyn viileneviin ilmoihin. Sana syksy- Tekisi mieli sanoa vaikka mitä...Eiks kesä voisi jatkua?.






Neule on neulottu allaolevassa kuvassa olevasta alpakkalangasta. Olin tilaavinani talvella Tapion kaupasta tarjouksessa ollutta alpakkalankaa luonnonvalkoisena. Kuva huijasi minua. Lanka oli ihan vaaleankeltaista. En kuitenkaan viitsinyt palauttaa lankaa. Ensin oli tarkoitus vyyhdittää ja värjätä lanka. Sitten joku kanssabloggaja värjäsi neulomansa neuleen ja tietysti minulle tuli tuo vaihtoehto heti mieleen.


Sitten eräänä kauniina lauantaiaamuna laitoin veden liedelle kiehumaan, neule etikkaveteen likoamaan ja sekottelin värejä tehdäkseni petroolinsinistä väriä. Petroolinsinistä väri ei minulla ollut valmiina. Neule huuhtelun kautta väripataan uimaan. Neuleen uidessa padassa mies keksi, että lähdetään käymään naapurikaupungissa kaupassa. No mikä ettei! Saisinhan samalla reisulla hankittua neuleeseen napit:) Sain sitten tuolla kaupunkireisulla hankittua napit. Takaisin kotiin ajelimme kaikki maisemareitit, siis pikkutiet. Kotiin tultuani säntäsin tietysti neuletta väripadasta nostamaan. Kuten olin tuolla kaupunkireisulla olellessani uumoillutkin minua mahdolliseti kotona odottavan epätasaisesti värjäytyneen neuleen ja niin minä sieltä väripadasta "seepraneuleen" nostin. Huuhtelin neuleen kylppärin lattialle levitettynä suihkulla. Sitten uudestaan sekoittamaan väriä ja vettä kattilassa kuumentamaan ja taas pääsi takki pataan.
Tälläkertaa kävin neuletta välillä sekoittamassa hellästi ja padasta nousi tasavärinen neule. Huuhtelun jälkeen neule pääsi pihalle pyykkitelineen päälle levitettynä kuivumaan. Niin kamala hinku minulla oli saada neule kuivaksi, että kävin sitä ulkona kääntelemässä puolen tunnin välein ja taisin siirtää pyykkitelineen auringolle otollisempaan paikkaan. Minä vaan olisin halunnut saada pikaisesti kuivaksi ja sovitettavaksi tuon niin ihanan värisen neuleen. Vielä talvella en pitänyt petroolinsinisestä, mutta nyt tykkään väristä tosi paljon. Yksi ihmesenä olemisen ihanista puolista on se, että aina voi muuttaa mielipidettään jostain asiasta positivisempaan suuntaan. Napitkin mätsäsi takkiin. Nappien keskikohta on aivan saman värinen kuin neule. Yleensä onni ei ole minulle kovin suosiollinen nappiostoksia tehdessäni ellei minulla ei ole mukana neuletta johon napit tulevat; napit ovat joko aivan väärän väriset tai sitten ne on liian isot taikka pienet.



Lauantaina kävin Lankamaailma Nordiassa neuletapaamisessa. Oli mukava nähdä kesän jälkeen monia neuletuttuja. Paikalla oli Tupuna sisarensa Apen kanssa, sillillinen neuloja Ritvis , Anitta, Meri ja muutamia muita neulojia. Väkeä ei kuitenkaan ollut niin paljon kuin siellä normaalisti on. Syynä väen katoon saattoi olla Vanhassa Satamassa samanaikaisesti olleet käsityömessut. Mene ja tiedä!. Meillä oli kuitenkin mukavaa. Naureskelimme kuinka jostain kumman syystä meillä on aina neuletapaamisesta jotain kotiin mukana lähtevää ... tässä tapuksessa yleensä lankaa. Lisäksi ehdottelimme lankakauppias Ekille, että meidät voisi jättää kauppaan kaupan sulkeuduttua viettämään viikonloppua ja päästää sitten maanantaiaamuna ulos;) Eki sanoi olevansa avoin kaikille uusille ideoille. Ritviksellä oli mukanaan ihanainen pinaatti-tunika, johon porukalla ideoimme hihoja kesäkuun tapaamisessa. Minä sain sovittaa tuota ihanaista vielä keskeneräistä tunikaa. Naureskelin, että voisin juosta puikot helmassa heiluen kaupasta ulos ja jättää Ritvikselle oman keskeneräisen Puro-neuleeni vaihdokkina;) Vaan eipä Ritvis olisi moisesta tempusta ollut varmastikkaan kovin iloinen. Nordeassa oli tarjolla erittäin huokeaan hintaan kanavatyöpohjia myytävänä. Monella kanssaneulojalla matkasi sellaisia kotiin, mutta minulla ei. Yleensä ostan muutaman kerän Maija-lankaa ja nyt tälläkertaa sitten ostin useamman kerä. Tarkoituksena oli tehdä Maija-langoista villatakki, jossa on kirjoneuleinen kaarroke. Kiitos seurasta! Oli mukava nähdä teitä kaikkia kesän jälkeen:D
Hauskaa viikkoa kaikille!








23 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Ihana villatakki! Väri on oikein onnistunut. Minä en päässyt mökkeilyn vuoksi Ogeliin, ensi kerralla uusi yritys!

Eila kirjoitti...

Tätä olen jo vähän odotellutkin esittelyyn, enkä turhaan, se on tosi nätti ja väri on ihana!
Kiva neuletapaaminen tuntuu oleen ja lankaostoksetkin ihan kohtuudessa:)

Omppumato kirjoitti...

Jälleen ihana neule! Väri on onnistunut oikein kauniisti :). Kivasti kertoilit neuleen synnystä :).

Villa Lankala kirjoitti...

TaijaK: KiittI!:D Ensikerralla sitten tavataan:)

Eila: Kiitos! Tälläkertaa oli kuvat, mutta on ollut ihan armoton kiire joka suuntaan.

Omppumato: Kiitos! Itselläni on tosi hauskaa, kun ajattelen tuota takkia, jonka onni kääntyi hyväksi kaikesta huolimatta.

MariL kirjoitti...

Kaunis neule ja väri on upea! :)

Linne kirjoitti...

Hauska oli nähdä ! Ihana neule! Takki on vielä luonnossa vielä hehkuvamman värinen. Tuo väri voisi olla langan värikartassakin :-)

Soile kirjoitti...

Kiva takki, tuo kaarrokkeen pintaneule on hauskan näköistä.

Olen jossain nähnyt kuvia tuosta lankamaailma kaupasta ja veikkaan että oma herne suistuisi radalta jos siihen kauppaan pääsisi.

Äipän touhut kirjoitti...

Kivan värinen takki. tuo kaarroke neule on kaunis. Hyvää viikon jatkoa sinne teille kaikille.

Matleena kirjoitti...

Kaunis takki! Tuo kaarrokkeen neule on tosi mukavan näköistä. Malli ja väri ovat hyviä, joten kannatti purkaa välillä ja värjätä kahteen kertaan! ;D

Samma kirjoitti...

Kaunis takki! Tykkään väristä tosi paljon.

ritvis kirjoitti...

Jos ei pura tarvittaessa, niin ei sitä nuttua pidä. Olen huomannut saman ilmiön. Nähdään perjantaina :)

Tess kirjoitti...

Oi, miten kaunis neuletakki! Kannatti kyllä värjätä useampaan kertaan.

Kangaskasa kirjoitti...

Tosi ihana neuletakki! Sait hyvän värin siihen.

KnittingArchivist kirjoitti...

Ihana takki! :) Väritys on kerrassaan onnistunut myös.

Makepeace75 kirjoitti...

Hieno takki ja kiva väri. :o) Tänään oli Sello, ei näkynyt sua vieläkkään. Ei kai sulla ole nyt sitten se nuha?

Pirjo kirjoitti...

Hieno takki - ja väri on todella upea! Itsekin tykkään tuollaisesta sinisestä/turkoosista, vaikka muutama vuosi sitten en oikein osannut pitää väriä päälläni. Mutta kaunis.

Tehty ylhäältä alaspäin? Aika kiva tapa, vai mitä?

Tupuna kirjoitti...

Kaunis on takkisi kuvassakin,,,nimim. livenä nähnyt! :)

Villa Lankala kirjoitti...

Mari: Kiitos! :)

Meri:Samoin:) Kyllä meillä on ihan hulvattomia ideoita. Onneksi neuletapaaminen on vain kerran kuukaudessa;) Minustako värimestari Dropsille?;D

Soile: Tuosta pintaneuleesta tulee minulle itselleni mieleen helmiverkko. Lankamaailmassa kannattaa vierailla. Itse en ensimmäisellä kerralla osannut ostaa mitää, kun tuota valikoimaa oli ihan liikaa.

Äipän touhut: Kiitos! Hyvään viikon jatkoa myös sinne!

Matleena: Kiitos! Niin itse asiassa minähän taisinkin suunnitella värjääväni takin kahteen kertaan;D

Samma: Kiitos! Väri itse valittu. Vai oliko sittenkään? ;DD

Tess: Kiitos ja kumarrus!

Kangaskasa: Kiitos! Sain siihen värin... ja kivan sellaisen:)

Ellie: Kiitos! Minusta tuo malli oli kiva ja en saanut sitä mielestäni pois ennen kuin neuloin sen:)

Makepeace: Kiitti! Mun auto on sairas;) En onneksi itse.

Pirjo: Kiitos! Tein tämän alhaalta ylös.

Tupuna:Kiitos! Oli ihana nähdä sinua:D

Villa Lankala kirjoitti...

Ritvis: Totta puhut:) Siitä perjantaista...Mulla on auto korjaamolla, jos saan pitää laina-autoa tulen.

Anitta kirjoitti...

Onpa siinä värjäyksessä ollut vähän jännitystäkin mukana, mutta onnistunut väri on tullut.

Villa Lankala kirjoitti...

Anitta: Taisi olla tälläkertaa hyvä yhdistelmä tuo kauppareissu kaupunkiin ja värjättävä neule;)
Seuraavaa neule värjätään sitten perinteisin menetelmin.

TiinaR kirjoitti...

Kivannäköinen villatakki :)

Villa Lankala kirjoitti...

TiinaR: Kiitos!:)