sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Messut

Noiden seinien sisäpuolella vietin eilisen päivän messuillen mukavassa seurassa:)


Olimme Ritviksen kanssa sopineet jo edellisenä päivänä menevämme messuille heti messujen avauduttua. Ensimmäisenä suunnistimme Titityyn standille, jossa tapasimme...Marjutin ja kumppanit.Törmäilimme tuon tuostakin heihin kaikilla mahdollisilla standeillä, jossa oli lankaa...ja Titityyn standilla useamman kerran;)


Marjut paijaamassa lankaa. Huomatkaa hellä ote! Lanka ei halua tästä otteesta pois vaan kulkeutuu neulojan tiukoista vastusteluista huolimatta kotiin asti siliteltäväksi;DDD Tuo lanka luulee olevansa kissa;D
Katsellesani neulojan kauniita kynsiä ja upeaa pitsihuivia heräsi mielessäni kysymys:"Onko tämä punaisen ystävänä tunnettu neuloja vaihtanut lempiväriään?".


Suuri Käsityölehti oli mukana messuilla omalla kodikkaalla osastollaa. Osastolla päätoimittaja virkkasi isoäidinneliöitä jutustellen leppoisasti messuvieraiden kanssa. Oli mukava vaihtaa muutama sana omista lehden sisältöä koskevista toiveista jne..




Lankamaailma Nordia oli myös messuilla. Saimme osastolta alennuskupungin myymälään. Alennuskuponki säästetään seuraavaan neuletapaamiseen:)


Tänä kesänä en ehtinyt käydä Raijan Aitassa, vaikka haaveissa olinkin. Raijan Aitta tulikin monen neulojan luo messuille:D Raijan Aitalla oli erittäin kaunis ja laaja osasto. Kannattaa käydä kurkkimassa Raijan Aitan uudistuneeseen nettikauppaan!!! Mua jäi kutkuttamaan hamppu-pellavalanka :)


Ja olihan se välillä syötäväkin jaksaakseen messuilla. Ravintola Brasseriessa oli todella maittava lounas. Ei olisi voinut yhtään paremmin sattua, sillä ruokana oli yhtä mun lempiruokaa perunamuusia ja silakkapihvejä. Oli todella hyvä ruoka!!!











Oli mukava tutustua Kauhavan Kangas-Aitan valikoimiin. Ai että nuo neulotut nallet ja koira on suloisia!!! Olisikohan noihin olemassa ohjeita?.
















Hannele Ristimäen standi oli kerrassaan ihana. Hannele kasvattaa lampaita, lampaan villat kehrättään langaksi Pirtin kehräämöllä ja Hannele itse neuloo myyntiin langoista tuotteita. Mieletön runsauden tuntu ja värikkyys. Tuosta minä todella pidin:D






Messuilun päätteeksi meille kotiin lähti 2,180kg lankaa. Minä Priiman standiltä mukaan lähti vanhaa tuttavuuttani Wendy Supreme Luxory Cottonia kaksi kiloa. Langasta oli messutarjous 10euroa/kg. Vilenismi iski;D Raijan Aitan standilta ostin vyyhdin valkoista kerrattua pellava-aivinalankaa huivilangaksi. Ja sitten...tadaa!!! Ystäväni Ritvis antoi minulle lahjaksi ihanan korallinpunaisen vyyhdin ihanan pehmeää JoJoland 100% kasmirlankaa. Kiitos Ritvis hyvästä seurasta ja langasta!!! Ja hyvästä seurasta täytynee kiittää myös eräitä Espoolaisia neulojia!!!



Messuilta oli tarkoitukseni ostaa tarvikkeita silmukkamerkkeihin, mutta sitä mitä olisin silmukkamerkkeihin tarvinnut ei ollut messuilla tarjolla. Tulin omalla mopolla messuilta kotiin;DDD








Tämä päivä on vietetty satessa ihan kirjaimellisesti. Pojalla oli endurokilpailut ja kaiken lisäksi kotikisat . Hyvin meni pojan kisat. Minä puoletani sulattelin kameran kennoa kuvaamalla moottoripyöriä ja ajajia pehmeän langan sijaan;) Poikaa nauraa ihan kippurassa tuota mun lanka- ja neulekuvausta ja epäilee kameran kennon sulavan moisesta;D . Miten mahtaa tuo kennon sulattamisasia todellisuudessa olla?;)

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!

19 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Voi mahoton noita ihania lankoja tuolla messuilla.
Hyvät hankinnat teit, minäkin olisin voinut ostaa tuota cottonia kun noin halpaa oli, voi kun ois etukäteen tiennyt niin oisin tuottanut...
Nätit porokynttilänjalat!
Mukavaa ens viikkoa!

Pirena kirjoitti...

Mukavan päivän olet näemmä viettänyt. Ihanista langoista tulee aina hyvä mieli.

Paula kirjoitti...

Sikamaista, ku kaikki kivat on vaan sielä Etelä-Suomesa. Mä oon jo kuolannu monesa blogisa näitten messujen perään. Onneks jotain lohutusta tiedosa, marraskuusa on Oulusa messut kans.

Villasukka kirjoitti...

Ihanan tuntuinen päivä! Onneksi kuukauden päästä on Seinäjoen messut eikä Tampereellekaan ole enää mahdotonta aikaa...

Makepeace75 kirjoitti...

Hieno saalis. :o) Me käytiin tänään paukuttamassa budjettia oikein huolella. :D

Kaisa kirjoitti...

Pikku korjaus: se on KAUHAVAN Kangas-Aitta. Kauhajoella on Tapion kauppa. Erinomaisia molemmat. ;D

Kateeksi käy, kun näitä helsinkiläisten messukertomuksia lukee! Onneksi tosiaan Seinäjoellakin on pian messut... Ja jos Tampereellekin joskus pääsisi.

Villikissa kirjoitti...

Ihania, ihania lankoja. Tuollahan menisi aivan sekaisin!
Onneksi tosiaan täällä Oulussa on käsityömessut syksymmällä niin saadaan tännekkin päin jotain kivaa.

Irina kirjoitti...

Oi ja voi, minkä ihanuuden keskellä olet päiväsi viettänyt!Minä varmasti hullaantuisin täysin tuolla "lankataivaassa"!Joka kerää ja vyyhtiä pitäisi varmaan nuuhkia! Ihania kuvia. Kiitos sinulle,että minäkin pääsin "tutustumaan" messuihin näin virtuaalisesti!
Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Matleena kirjoitti...

Olipa kiva, kun tarjosit meille kaukana asuvillekin mahdollisuuden päästä tuonne messuille edes näin virtuaalisesti. Kaikkea ihanaa siellä onkin ollut näemmä. Olisi siellä ollut meikätytöllä pää pyörällä. Ja hyvistä tarjouksistahan ei voi kieltäytyä oli vilenisti tai ei. ;D

Ihanaa alkaa viikkoa sinullekin!

Villa Lankala kirjoitti...

Eila: Älä muuta sano! Nuo messut on ihan käteviä paikkoja tehdä lankaostoksia, jos on jotain erikoista mielessä. Tulihan taas tuota puuvillaa tähän huusholliin!

Jos olisin tienny niin toki olisin sullekkin ostanut.

Pirena: Päivä oli mukava:) Nyt sitten mietin, että mitä neuloa/virkata langoista... ja millä aikaa.

Paula: Kaikki kiva ei ole täällä etelässä.

Sinne Ouluun tulee varmasti paljon sellaisia näyttelleasettajia joita ei Helsingissä nähty.


Villasukka: Päivä oli ihana:)Minäkin ajattelin tulla Tamperelle messuille, joten ehkäpä siellä törmätään:)

Makepeace: Saalis=kolme puseroa:)
Tuo vilenismi esti aika tehokkaasti lisäostokset, kun käsi väsyi kassin painoon;)

Kaisa: Oho! On ne molemmat vähän samalla suunnalla;)

Mua sun ei tarvii kadehtia, koska mä en ole hesalainen( asun keskellä ei mitään);D Ja teilläkin on siellä ihan varmasti sellaisia näytteelleasettajia, joita ei Hesassa ollut ja siintä olen kade, tosi kade;D

villikissa: Siellä menee pää ihan pyörälle:)

Irina: Älä muuta sano!:) Mukavaa jos kuvista on ollut sinulle iloa:)
Itse olen osannut joskus ostaa lankaa netistä kun joku on esitellyt messulöydöksiään kun itse en ole päässyt messuille.


Matleena: Siellä menee pää pyörälle:) Mukavaa jos sinullekin oli kuvista iloa. Itsekkin olen monena kertana toisten messukuvia katsellut, kun ollaan oltu esim. kilpailumatkoilla.Mun vilenismi on siis kyseenalaista;D

Anna kirjoitti...

Voi kuinka ihana! Harmi, etten tiennyt messusta mitään. Olisi voinut matkustaa Helsinkiin!

Soile kirjoitti...

kässämessuja odotellessa, jotenkin vaan tuntuu ettei ne näytteilleasettajat jaksa vaivautua tänne pohjoiseen saakka saati ottaa niitä "parempia" juttuja mukaan. harmittaa kun valikoima on aina niin paljon suppeampi.

pirren kirjoitti...

Noihin nalleen ja koiraan on ohje maa- ja kotitalousnaisten Koti-lehdessä. Minulta löytyy ko. lehti, jos on tarvetta.

intsu kirjoitti...

Oi miten tuli haikea olo,kun katselin noita ihania messukuvia. Niin monet kerrat olen itsekin ollut tuolla Wanhassa satamassa messuilla,niin näillä syyskuun messuilla kuin sitten itsenäisyyspäivän aikoihin Naisten messuillakin. Nyt ei ollut tilaisuutta sinne päästä. meiltä on sinne matkaakin 400km.Mutta ihanuukisa siellä näyttää olleen ja tuo meille niin tuttuakin tutumpi Kauhavan Kangas-Aitan osastokin on päässyt kuviin.

Omppumato kirjoitti...

Ihanan näköiset messut! Ihania lankoja, oikein herkullisen näköisiä.
Minäkin pidän noista Pentikin porokynttilänjaloista.

Seijasisko kirjoitti...

Mukava "virtuaalimessukierros" näin Oulun messuja odotellessa.Kiitos.

Villa Lankala kirjoitti...

Anna: Voi kun olisin osannut kertoa messuista sinulle!

Soile: Sinnehän just kannattaisi tullakin laajan valikoiman kanssa.

PirreN: Kiitos tiedosta! Olen yhteydessä ellen saa ohjetta tuolta Kangas-Aitasta.

Intsu: Sitten toisella kerralla. Tuo Kangas-Aitta on tosi kiva paikka:)


Omppumato: Kiitos! Minä olen ihan hulluna kaikkiin poro-juttuihin ja noihin Pentikin poroihin...suorastaan hulluna:)

Seijasisko: Olehyvä!:)

Pirjo kirjoitti...

Kiitos kivasta reportaasista! Voivottelen samaa kuin muutkin pohjoisen asukkaat: voi kun pääsisi! Tuollaisia lankoja en ole nähnyt, niin, kuin kuvissa. Siksi sitä varmaan on niin rajoittunut neulojakin;)

Tampereelle OLIN tulossa,ensimmäistä kertaa neulojan elämässä, mutta tuli matkaeste. Nyyh! Odottelemme hienoja neuleita hienoista langoista!

Villa Lankala kirjoitti...

Pirjo: Ole hyvä vaan! Rajoittunut neuloja? Ketä sinä piilottelet kaapissa?;DDD

Harmi! Mutta sitten toisella kerralla. Tuosta harmaasta voisi tehdä Villapeikon suunnitteleman palmikkopaidan, joskus:)