maanantai 14. syyskuuta 2009

Pinwheel Sweater

Malli:Pinwheel Sweater by Shelley Mackie
Lanka: Novita Puro jäätynyt puro
Puikot:5,5mm
Langanmenekki:500g
Napit: siis puikot Tokyokan ;DDD
Fiilis:Käytöön
Muuta: Raverlyssä


Ostin Novita Puroa sen tultua markkinoille tarkoituksenani neuloa se Puro-langan ennakkomarkkinoinissakin käytetty isokauluksinen ja levähihainen pusero. Malli on Novita-lehden tämän syksyn numerossa malli 17. Jostain ihmellisestä syystä tuo pusero, jonka olin aikonut neuloa alkoi tuoda mieleen vastenmielisen kauhtanan... ja lopulta en enään edes pystynyt ajatelemaan puseroa ja saati neulomaan. Oli siis keksittävä uusi malli, ei tullut yhtään sopivaa mallia mieleen, joten jätin sopivan mallin etsimisen sikseen.


Sitten alkoin raverlyssa keskustelu Puro-langasta...Sen verran utelias/kokeilunhaluinen ihminen olen, että olihan se minunkin tiedettävä miksi ja mistä Puro-langan kohdalla puhutaan. Alkoi kuumeinen mallin etsintä, kunnes minulla välähti Spinwheel Sweater. Tuumasta toimeen! Neule valmistui nopeasti paksun langan ja paksujen puikkojen ansiosta, ei tuota helppoa yksinkertaista malliakaan sovi unohtaa. Mallia modailin omiin käyttötarkoituksiini paremmin sopivaksi; tein takista pienemmän kuin ohjessa; pyörylästä jaoin kaulukselle ja helmalle yhtä paljon pyörylän ympärysmittaa.Takkihan muodostuu ympyrästä, jossa kahdeksan osiota. Alkuperäisessä ohjessa kaulukselle kaksi osiota, hihoille yhteensä kaksi ja loput neljä osiota helmalle. Modaukseni seurauksena takin selkäpuolella oleva ympyrän keskikohta nousi ylemmäs niskaan. Halusin takistani lyhyemmän syystä, että istuessa takin helma ei olisi takapuolen alla.


Lankaa oli pehmeää, vähän toin mieleen hahtuvalangan. Hahtuvaisen mielikuvan vuoksi koitin kaksin käsin vetämällä katkaista lankaa, ei katkennut. Oli siis ihan vahvaa lankaa. Langassa on ihan kauniit värit, mutta kuitenkin värissä oli jonkin sellainen likaisuuden tunne jota en tämän tarkemmin ala edes selvittämään/selittämään. Itse mietin:" Vertaisinko lankaa Noron-lankoihin ja niiden väritykseen". Voin vastata myöntävästi, kyllä vertasin Puroa Noroihin. Mulla ei ollut näissä Puro-kerissä mitään ihmellistä, ei siis solmuja, ei väriä värejä, ei villanöyhtää langanpinnalla, eikä edes poikkeamia langan paksuudessa. Yhden kerän jätin ulkonäkösyistä neulomatta; kerä alkoin ihan jostain muusta väristä mitä muut hankkimani kerät. Hankkiessani lankaa minulla ei ollut mahdollista valita keriä, koska tilasin ne Novitalta. Miten lanka nyppyyntyy jää takin käytön näyttäväksi.

Nappeja en ole vielä takkiin ehtinyt hankkia. Nappien virkaa nyt väliaikaisesti hoitaa nuo japanilaiset syömäpuikot. Ihan kivannäköiset nuo puikot tuossa on, mutta voi olla vähän vaaralliset käytössä terävine puikonpäineen. Olen neulonut i-cord-lenkit sellaisia duffelinappeja varten.
Viime yönä alkoi ihan hirveä päänsärky, migreeni. Lienee seurausta liiasta lukemisesta.Sitä tässä sitten podetaan. Tänään on pojan syntymäpäivä. Onneksi on saanut lahjan jo etukäteen. Tänään on Sellon neulemiitti...haluaisi mennä. Taitaa tuo pää haluta lepuuttaa itseään tyynyllä. Ketuttaa... Onneksi oli tuo blogiteksti julkaisua vaille valmiina.

Hauskaa päivää kaikille...minullekin!EDIT 16. 9.2009:

Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Migreeni on helpottanut:) Mutta silti ei vielä kauheasti uskalla konella olla...
24 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Toivottavasti migreenisi menee nopeasti ohi!

Ympyrätakki on nerokas malli ja Puro näyttää istuvan siihen tosi hyvin. Minulla on myös Puroa jemmassa ja tarkoitus olisi neuloa siitä perusvillatakki, mutta nyt kyllä tuo ympyräjuttukin houkuttaisi.

Mammutti kirjoitti...

Kaunis takki! Kauniisti värit menee kuvassa. MInä olen edelleen Puroton neuloja, eli odottelen käyttökokemuksia muilta...
Toivottavasti migreenisi paranee pian!

Pelagia kirjoitti...

Olen itsekin miettinyt, että Purosta voisi tulla kaunis Pinwheel, ja nythän se sitten nähtiin! Olen itsekin parissa kaupassa Puroa hiplannut, mutta jokin siinä vain mättää sen verran, että ostamatta on jäänyt. Onnittelut kuitenkin kauniille takille, se on enemmän kuin osiensa (mallin ja langan) summa! =)

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Kyllä on kaunis Pinwheel!
Samaa mallia olen minäkin haaveillut purosta, mutta en oikein osaa päättää väriä..
Toivottavasti migreeni hellittää pian.

Mammutin jälkeläinen kirjoitti...

Toivottavasti migreeni hellittää. Kauniin näköinen takki.

Eila kirjoitti...

Vautsi miten kiva! Alkoipas taas tekemään mieli neulomaan Purosta jotakin. Värit on minusta oikein nätit!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis Pinwheel tosiaan!
Toivottavasti migreeni helpottaa pian!

Pirjo kirjoitti...

Paranemisia!

Takki näyttää tosi hyvältä! Hyvä malli! Eikä tuo värikään paha ole. Muuten, ei minullakaan mitään outoa Puro-langoissa ole ollut. Sitä on kuitenkin aika kiva neuloa.

Omppumato kirjoitti...

Kaunis takki ja juuri nuo Puron sävyt ovat takissa kauniit. Kerro sitten kokemuksia lankan nyppääntymisestä käytössä.
Migreeni on tosi ikävä vieras :(.
Kaikesta huolimatta hauskaa päivää sinullekin!

Matleena kirjoitti...

Voi että osaa olla nätti Pinwheel! Tuo Puro sopii malliin erinomaisesti.

Minä olen Ihaillut Purosta tehtyjä vaatteita kuvissa ja hiplaillut sitä kaupassa, mutta joku siinä panee minulla vastaan, mutta en tiedä mikä. :o Ehkä vain pitäisi ostaa sitä ja tehdä siitä jotain ajattelematta asiaa sen kummemmin. ;D

Toivottavasti migreenisi on jo ohi! Onkohan sinulla asiaa silmälääkäriin, jos lukeminen saa migreenikohtauksen aikaan?!

Mari kirjoitti...

Kaunis neule! :)

Äipän touhut kirjoitti...

Oletpa sinä nerokas, kun tein tuon ihan oman ajatuksen mukaan. Mun Puro -lanka odottaa baktushuivin tekoa, kunhan ehdin sen neulomaan.

ritvis kirjoitti...

No nysse sai tuonkin valmiiksi; ihan kone. Pinwheel on ollut varmaan jo 2 v mun PakkoTehdaJoskus-listalla.

Mari kirjoitti...

Todella kaunis!

Tui kirjoitti...

Ihana pinwheel! Ja toivottavasti migreeni helpottaa pian. :/

Sirpa kirjoitti...

Kaunis takki! Halusin itsekin kokeilla Puro-lankaa ja pikaisesti neuloin sukat... muuten hyvä, mutta nyppyyntyvät kovin kovasti ja nopeasti :(

Toivottavasti takkisi ei käy samoin ja migreenisi on jo helpottanut!

helena kirjoitti...

Kaunis takki! Itse aion edelleen joskus hamassa tulevaisuudessa neuloa sen "kauhtanan", tosin yksivärisenä.

famu kirjoitti...

Voi että....jotkut ne osaa.Onneksi olkoon.Upea jakku!

ellie kirjoitti...

Todella kaunis takki! Värit juoksevat kerrassaan ihanasti. :)

Hepsi kirjoitti...

En pääse lauantaina Ogeliin. Meillä vietetään synttäreitä sunnuntaina ja lauantaina täytyy siis leipoa ja siistiä paikkoja. Mutta lokakuussa olen tulossa.

Vilma kirjoitti...

Puro kiinnostaa minuakin, erityisesti tuon löyhäkierteisyyden ja pehmeyden vuoksi. Toisaalta juuri siitä syystä arveluttaa sen kestävyys käytössä. Siksi seuraankin mielenkiinnolla raportteja käyttökokemuksista. Pinwheel ainakin sopii loistavasti Purolle! :)

Villa Lankala kirjoitti...

Anteeksi, että vastailu kommenteihin kesti näin kauan; en vaan ole uskaltanut kiusata tuota migreeniä.

Kiitosksia kaikille!

Vaikka minua arveluttaa tuo Puro-lanka niin tarkoitukseni olisi vielä tehdä siitä hihatin. Yritän neuloa Purosta just sellaisia vaatekappaleita joita käyttää todella harvoin silloin minimoituu tuo kuluminen...
Värikkämpiä värejä voisi tietysti tuossa Puro-langassa olla, sellaisia iloisia värejä:)

rebekka42 kirjoitti...

Ihana jakku :)

Villa Lankala kirjoitti...

rebekka42:Kiitos!