keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Synttärit...ja synttäriarvonta

Täällä vietetään tänään tuplasynttäreitä:) Mosse-kissa täytää 14-vuotta ja tytär 19-vuotta.
Onnea vaan molemmille! Synttäreiden kunniaksi Mosse debytoi kissakuvahaasteessa, jossa aiheena 1o minuuttia. Lisäksi Mosse järjestää synttäriarvonnan, jossa varsin kissamaiset palkinnot. Arvontaan voi osallistua kissalliset,kissattomat, kissat, siis ihan kaikki. Arvontaan osallistuminen tapauhtuu jättämällä viestiä kommettilaatikkoon. Arvonta suoritetaan kissa-avusteisesti sunnuntaina 13.9.2008 klo. 18. Arvomme kaksi palkintoa.EDIT:
Kuvat napsin aikaisemmin kesällä pihamaalla seuratessani kissojen touhuja. Kissojen touhukuvat olen laittanut esille kuvaamisjärjestyksessä. Samalla kertaa nappasin tuon ruusukuvan hermostuessani Mossen mökö-mökö-ilmeisiin. Ei tuo Mosse aina onneksi niin mököttävä ole kuvissa; pientä hymyä Mossen suupielessä havaittavissa rapsutuskuvissa.
Moi! Minä olen Mosse. Olen 14-vuotias. Synnyin tasan 14 vuotta sitten tässä huushollissa vaatehuoneen kangaslaatikkoon. Emäntä tokaisi nähtyään minut ja runsalukuisen määrän sisariani:"Voi ei, mihin me noi kaikki kissat laitetaan?". Onneksi perheessä oli neuvokas ja viisas 5-vuotias tyttö joka tokaisi: " Pidetään ne kaikki!!!". No, neuvottelun lopputuloksena osa sisaruksistani muutti muualle hyviin ja rakastaviin koteihin. Meitä jäi tänne kotiin minä ja kaksi sisarustani Topi ja Vili. Nyt täällä olen enään minä. Topi jäi nuorena auton alle ja Vili sairaistui ja kuoli. On se hengenlähtö minullakin ollut kerran hyvin lähellä. Olen sellainen ulkona viihtyvä kissa ja tuolla ulkoillesani kyy puraisi minua takareiteen. Enhän minä kotiin mankumaan tietysti moista pikkuvaivaa mennyt ihan heti. Kyyn pureman seurauksena toisesta takareidestäni lähti karvat aivan itsestään ja pitkään oli koko koipi karvattomana. Sitä koipea sitten esittelin ainakin kymmenen kertaa eläinlääkärille. Mahtoi olla komea koipi!.


Minua kutsutaan myös nimellä Moukku ja emäntä kutsuu minua varsinkin kamera kädessään murjaaniksi ja murjaaneiden kuninkaaksi. Miksiköhän? Minä en ymmärrä. Emäntä on sitä mieltä, että olen vähän totinen kaveri kuvissa. Minähän olen vain arvoni tunteva kissaherra, enkä mikään lellivauva niinkuin tuo Aino.Tuo Aino tuli taloon kaksi vuotta sitten syyskuun 2. päivänä. Tuo samana päivänä synttäreitään kanssani viettävä neuvokas tyttö toi sen ravitallilta. Oli kuulemma ollut aika ankeat asuinolosuhteet ja ankea ruoka pikkumirrillä. No, en kyllä ollut koskaan aikaisemmin nähnyt niin karvasta ja laihaa pikkukissaa kuin Aino. Kaiken karvan läpi sillä törrötti luut, sillä ei pysynyt ensimmäisen kuukauden aikana ruokakaan sisällä, koska raukka oli niin matoja täynnä oleva otus. No, nyt sillä ei ole ole ongelmia ruuan kanssa ja eikä sillä luutkaan enään törrötä. Emäntä nauraa, että jos Aino kompastuu rinteessä ja kaatuu niin sitä ei ainakaan satu, koska se pyörii yhtenä pallona rinteen alas. Tuo Aino on ihan kiva, koska se tuo minullekkin hiiripaistit. Aino ei jaksa kaikkia pyydystämiään hiiriä syödä, joten osan se antaa minulle, silloin tällöin ja joskus se vie naapurin Robert-kissallekin hiiriä ja loput syömättömät hiiret Aino vie puutarhavälinevarastoon. Tuolla puutarhavälinevarastossa Ainolla toimii sen oma yritys Ainon Hiiribaari Oy. Emäntä ei vaan ole tuosta Ainon yritystoiminnasta kovinkaan innoissaan. Mahtaa olla Ainolla jotain epäselvää sopimus- ja lupa-asioissa kun emäntä niin useasti putsaa Ainon hiirivarastot kompostiin.


Ollaan me Ainon kanssa ihan kavereita, vaikka välillä minua ottaa pattiin Ainon lapsellisuus. Onhan välillä kiva vanhan kissankin vähän leikkiä. Omille retkilleni minä en kyllä tuota kömpelöä karvasta lellivauvaa ota ja se on varma.

Enkä yhteiskuvaan suostu. Olen mä vaan sen verran iso katti, että sopivasti poseeramalla mä peitän ton lellivauvan taakseni.
Toi Aino varmaan haluaisi leikkiä,minä en. Äh!!! Otetaan miehiset keinot käyttöön. Aino varmaan hermostuu odottamaan, kun minä poika otan tässä pienen turkinhoitosession pitkän kaavan mukaan.


Ei se vielä hermostunut, joten rapsuttelempa tässä itseäni lisää. Kyllä rapsutus hyvää tekee!


Tuolla Ainolla on oikeat lehmän hermot, joten kai se on sitten ihan itse poistuttava paikalta.


Toi Aino on ihan oikea vauvakisu. Nyt sillä on korvatulehdus.Eiks se ole lastentauti?. Korvatipatkin se antaa laittaa niin nätisti. Mä en kyllä moiseen hommaan sovinolla suostuisi.

Mä ole mä ja Aino on Aino. Tuolla ojarummun päässä se kyttää taas...saalista. Mäkin voin saada jotain:)


Illalla emäntä laittaa ison lautasellisen mun herkkuja takaterasille ja sitten on minun synttäribileet. Juustoa, nakkia, tonnikalaa, kinkkua, meetwurstia, kermaviiliä ja silakoita. Nam! Mulle tulee vieraitakin, Aino ja Robert.


Tytöllä on synttärit. Se saa vaan sellaista emännän leipomaa kakkua. Missä sen makuaisti on?

On se ihan älykäs tyttö sanoessaan, että mä olen sen paras synttärilahja. Nyt se tyttö harvemmin täällä kotona käy, kun sillä on oma asunto tuolla ihmisten ilmoilla. Tyttö kyllä sanoi vievänsä minut mukanaan omaan asuntoonsa. Emäntä vaan ei oikein usko minusta olevan kerrostaloasujaksi. Taitaa se emäntä jotain tietää.


Arvontaan toivoisin mahdollisimman monen kissakaverin sieltä blogimaailmasta osallistuvan.
Laitakaa emännät ja isännät rustaamaan kommenttia tonne kommenttilaatikkoon, niin jotain kissallista voi olla sinun jo sunnuntai-iltana. Toki ei tarvii olla kissaa ja arvontaan voi osallistua jos arvostaa tälläläistä hienoa kissaa kuin minä. Oho!!! Nyt meni oman kehun puolelle, mutta onhan olemassa sanonta:"Kissa kiitoksella elää". Tuo ei kyllä valitettavasti taida pitää paikaansa, ainakaan minun kohdalla.
Synttäriterveisin,
Mosse


49 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Paljon onnea kummallekin! Kauniita kissoja :)

Mari kirjoitti...

Ihanaa arpajaiset! Hyvännäköisiä kissoja :) itselläni ei kyllä ole kissaa, haaveilen metsään muutosta ja koirasta :)

Mari kirjoitti...

Ihanaa arpajaiset! Hyvännäköisiä kissoja :) itselläni ei kyllä ole kissaa, haaveilen metsään muutosta ja koirasta :)

Omppumato kirjoitti...

Onnea sekä Mosselle että tyttärelle.
Olen kissaton, mutta rakastan kissoja :).

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Osallistun arvontaan tottakai, kissallinen olen minä. Miedän Juuso on jalo, roskanpöntön harmaa (leikattu) kolli, joka pitää pihan puhtaana hiiristä ja (ikävä kyllä myös linnuista). ;o)

Mä kävin joskus kakarana ratsastamassa, ja siellä talleilla oli myös kissoja, laihoja, pieniä ja surkeita, kyllä kävi sääliksi niitä. Onkohan se talli/navettakissojen kohtalo?!

Moi, olen Meri, 44-v neuloja Helsingistä. kirjoitti...

Onnittelut !!! Ja aivan ihana teksti :-)

Marjut kirjoitti...

Onnea Mosselle ja tyttärelle toivottavat Frank 15 v, Mini ja Maxi 9 v ja Takku 6 v. On se kissan elämä joskus kovin rankkaa.

Nanni kirjoitti...

Onnea vain molemmille sankareille :))
Kyllä minä Mossea ymmärrän. En minäkään noita pentuja heti hyväksynyt, meni pari kuukautta, ennen kuin ensimmäisen hiiren niille toin. Nut tuon aina jonkun ylijäämän, kun ne odottaa.
Emäntä niitä näyttää narussa kuljettavan, eivät itse pääse opettelemaan pyyntiä. Mikähän siinä on emännällä takana, kun ei päästä pentuja mukaani, veisin ne niin mielelläni pyyntiin, niin oppisivat itse hiirensä hankkimaan.

Eila kirjoitti...

Onnea molemmille sankareille:)
Oli oikein hauska lukea kissamainen tarina. Vaikka meillä ei kissaa voida pitääkään, ollaan koko perhe kissafaneja!!!

Matleena kirjoitti...

Onnittelut sekä Mosselle että tyttärelle! Ja tietenkin emäntä-äidillekin! ;)

Sehän on tuo Mosse melkoien tarinankertoja, viihdyttää mukavasti tämmöistä kissatonta täti-ihmistäkin. ;D

Soile kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää Mosselle!

ps. Älä syö liikaa metvurstia ettei sitten janota.

Nennu kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää molemmille sankareille! Kivoja kuvia kissakuvahaasteeseen...

Mammutti kirjoitti...

Onnea molemmille runsain kakuin ja kaloin!
Toivoovat: Jakke-eno, Sonffi ja Soodi.
Tahtoo tuo Jaken mamma ja Soodin ja Sonffin mummikin onnitella omasta puolestaan.
P.S. Meillä hiiriongelma! Soodin pinkki lempihiiri ollut jo vuorokauden hukassa, eikä ruskea vara hiiri korvaa kadonnutta. Kävin vartavasten etsimässä lähikylän kaupoista samanlaista hiirtä, vaan ei ollut. Kelpaiskohan kudottu hiirulainen...

Seijasisko kirjoitti...

Kiva kertomus ja mukavia kuvia Mossen elämästä. Onnea ihanalle Mosselle! <3 mutta suloinen on tuo Ainokin!

Onnea myös tyttärelle!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Onnea Mosselle ja tyttärelle myös! Kyllä on Mosse komea ja Aino kaunis!

Pirjo kirjoitti...

Komeaturkkinen Mosse! Totinen katse on syvyyttä tietenkin... Ja Aino ihana, hiiribaarin pitäjä! Turkki houkuttelisi kyllä kokeilemaan. Kivasti kissat varmaan tasapainoittavat toisiaan.

Onnea tyttärelle ja Mosselle toivotaan paljon vuosia lisää!

Jaana J kirjoitti...

Onnea kovasti sekä tyttärellesi että komealle Mosselle. Ihan lääpälläni täällä tuota Mossen tarinaa ja kuvia tutkiskelin. Tosi komea miäskissa!

Eija kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää kummallekin sankarille!
Olen aikanaan omistanut useampiakin kissoja, mutta koska nykyisin olen mm. kissa-allergikko, ei meille enää karvaista eläintä tule. Tykkään kyllä niitten touhuja seurailla ja allergialääkityksessä silitelläkin... :D

Anitta kirjoitti...

Onnea päivänsankareille! Komeita kissoja. Tervehdykset meidän siilivauvoilta myös. Kissat vois tykätä niistä. Vikisevät kuin hiirenpoikaset.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja iloa synttärisankareille. Meillä kaksi mustaa kissanpentua on leikkinyt koko kesän koiranpennun kanssa. Tätä touhua on sitten seurailtu ja nautittu siitä. Hauskaa on ollut. Mukavaa syksyn jatkoa.
t.Virpi

Mustikka kirjoitti...

Osku ja Nasu toivottavat päivänsankarille oikein hyvää ja kalakasta syntymäpäivää. Nasu on oikea kerma/jugurtti/jäätelökissa ja Oskun mielestä Nasun lemppari näyttää lähinnä lumelta - ei sitä voi syödä.

Tui kirjoitti...

Possu, kapteeni ja beverly toivottavat paljon synttärionnea! :)

Flikka kirjoitti...

Onnea sekä kissalle että tyttärelle! Olipa hauska teksti, kissa on selvästikin jo vanha ja viisas. Kissaa mulla ei valitettavasti ole, mutta kovasti niistä tykkään.

iso gnu kirjoitti...

Onnittelut molemmille!

Onnittelee kissaton blogisi vakiseuraaja.

Nunt kirjoitti...

Hei Mosse,
olet kyllä komea kollinroikale :) Voisin minäkin osallistua arvontaan, meidän Suvin kera :)

t. nunt + Suvi

Irina kirjoitti...

Onnea molemmalle synttärisankarille!
Onpa kivan kissamaiset arpajaiset.Minä olen illat ja yöt kissaton mumpsa! Päivät sitten touhuan noiden tenavien ja kissojen kanssa. Burmakaverukset Gilda ja Iivari lähettävät terveisiä. Ja aika paljon karvoja omistava "pikkukissa". On kyllä vanhin noista kissoista!
Mukavia syyskuun päiviä teille kaikille!

Riikka kirjoitti...

Olipa kiva lukea! Vaikken itse kissaa omistakaan. =) Onnea molemmille sankareille!

Maritta kirjoitti...

Onnea molemmille synttärisankareille kattiskoiden koko poppoolta:)

makepeace75 kirjoitti...

Onnea kaikille asianosaisille! :o) Iiriskin tahtoo osallistua arvontaan.

ColibriDreams kirjoitti...

Onnea sekä komealle Mosselle että tyttärelle!

Kissat ovat ihania, mutta allergian takia en voi itselle ottaa. :-(

aura kirjoitti...

Onnittelut päivänsankareille! Kissat ovat suloisia, vaikka enemmän koiraihminen olenkin.

Mari kirjoitti...

Onnea kissaherralle ja tyttärelle! Olen lemmikitön vaikka kokemusta on kissoista ja muutamasta muustakin eri eläinkunnan edustajasta. :)

Kangaskasa kirjoitti...

Teillä onkin mukavat synttärisankarit - paljon onnea molemmille!

Ihastuttavia kissikuvia :)

Pirena kirjoitti...

Onnea Mosselle ja tyttärelle myös toivottavat Minttu 8v(lempinimi Pampukka) ja Inka 1v3kk.
Kirjoitti emäntä kissojen puolesta.

Äipän touhut kirjoitti...

Onnittelut molemmille kissalle ja tytölle. Meidän Mari -tyttären Topi-kissa on hieman samannäköinen kuin tuo Mosse. Tosin Topilla on nyt uusi koti tuolla 2 km päässä, mieheni veljen tyttärien luona. heillä on useampi kissa, he ovat kissaihmisiä.

TiinaV kirjoitti...

Päiväunilta herätetty Kasperi venyttelee ja haukottelee ja maukaisee vienot synttärionnittelut molemmille!

Samma kirjoitti...

Onnea onnea!

Kaisa kirjoitti...

Onnea Mosselle! Vielä ei meillä ole kissaa joka voisi lähettää terveisiä, mutta toivottavasti joskus... :)

Päivi kirjoitti...

Onnea molemmille, niin tyttärelle kuin Mossellekin!
Todella hauska kertomus kuvineen, ja voi miten hieno kuva Mossesta ylittämässä tuota "suojatietä" :D

Marjut kirjoitti...

Onnea molemmille synttärisankareille! Meillä ei ole kissaa, mutta blogikoira lähettää onnittelut:)

Marleena kirjoitti...

Onnea täältäkin, vaikka päivää myöhässä. :D
Ihania kissoja ja olipas kiva lukutuokio! :D

varjoyrtti kirjoitti...

Mosselle synttärionnee Röllöltä! Aatoksissain laitan komian hiiren tulemaan.

Lellu kirjoitti...

onnea minultakin molemmille, sekä kissalle että tyttärelle.

L-L kirjoitti...

Tervetuloa mukaan haasteeseen. Kerraan ihana väritys Mossella.

Lissu kirjoitti...

Onnea sankarittarelle ja sankarille, toivottaa japanilais-aatelisrotuinen NaHi-kissa omistajansa kanssa. Ja tietysti onnea minulle arpajaisissa!

Sari kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut Mosselle ja tyttärelle.

Sude kirjoitti...

Ompas Mosse komea poika , ikäisekseen niin hyväkuntoisen näköinen. Ja Aino-neito on oikea suloisuus. Onnea molemmille syntymäpäiväsankareille lähettää täältä viiden kissan porukka

Susi kirjoitti...

Kyllä on komea päivänsankari! Meillä kanssa juhlittiin 9.9. tytön 15-vuotispäiviä. Se on hyvä päivä syntyä :D Onnea vielä näin jälkikäteen molemmille sankareille! Meille tuli vihdoin kauan kaivattu kissakaveri perjantaina, Viiru, ikä 12 viikkoa, on myös tosi suloinen kollin alku. Täytyy laittaa kuva blogiin kunhan ehtii...

helena kirjoitti...

Musta Misse (mahdoton kuvata, 8v) lähettää synttäriterveisiä!