keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Mohäärimets

Malli: Annan Mohäärimets
Lanka: Emmebi Kiddy
Langanmekki: 83g
Koko: 40?
Puikot: 4mm
Fiilis: Lämmittää ihanasti:)
Muuta: Raverlyssa


Nyt minullakin on oma ihanan kevyt Mohäärimetsneule:) Ihaistuin neuleeseen nähdessäni Eilan neuloman mohäärimets-neuleen. Keveydestään huolimatta neule on oiken lämmin.

Neuleeseen ei ole mitään erityistä ohjetta olemassa. Annalla on kuitenkin blogissaan varsin hyvä selvitys neuleen neulomisesta. Kokoasian tiimoilta ja sen ratkaisemiseksi suosittelen mallitilkun neulomista. Annalla on muuten paljon erilaisiä ihania ja naisellisia pitsineuleita esillä blogissaan ja raverlyssä. Kannattaa käydä katsomassa!!! Kiitos Anna ihanasta ohjeesta!

Neuletta oli mukava neulo; mallikerta yksinkertainen ja vartalo-osa pyörönä, ilman saumoja.
Mitään kovin jännittävää televio-ohjelmaa en kuitenkaan voinut neuletta neuloessa katsoa, koska muuten tuli virheitä, virheethän pitää purkaaa ja kaikkihan me tiedetään ettei neulotun mohairlankaneuleen purkaminen ole yhtä juhlaa.


Neule neulotaan kädetielle asti pyörönä. Itse neuloin tasoneuleena hihat. Neuleen vartalo-osaan ennen hihoja neuloin 19: mallikertaa korkeutta ja leveyttä 16 mallikertaa. Hiha-aukkojen osuudelta neuloin neuleen varta-osaa viiden mallikerran korkeudelta. Hihoja neuloin 6 mallikerran leveydeltä ja 19 mallikerran korkeudelta.

Kuvien ottamisen jälkeen ompelin kaula-aukkoa muutamien pistojen verran kiinni. Uskon käyttäväni neuletta paljon, pidin neuletta päälläni koko eilisen illan eikä se kutittanut, vaikka alla ei ollut kuin olkaimeton toppi ja eikä neule ollut myöskään liian kuuma. Lisäksi neule menee niin pieneen kasaan hyvin viikattuna , että sen voi pakata käsilaukkuun melkeinpä yhtä pieneen nippuun kuin taitellun muovikassin. Näitä mohairlangasta neulottuja neuleita nähdään tässä blogissa vielä tulevaisuudessakin, sen lupaan.

Neuleasiosta orkideasioihin tuolla sivupöydällä on synttärilahja orkidea avannut ensimmäisen nuppunsa, mutta tästä asiasta enemmän toisella kertaa.
Moni varmaan muistaa minun kirjoittaneen kärsivän akuutista neulekuvaajapulasta, vaan enään en moisesta vaivasta kärsi. Apuun tuli kameran itselaukaisutoiminto. Värejä en saa kuitenkaan toistumaan kuvissa aivan oikeina.

Mies ja poika katselivat huvittuneina eilen illalla suorittamaani neulekuvaussessiota. Mies tarjoutui ottamaan kuvat ja annoinkin hänen sitten ottaa kuvia. Kuvat on tuolla alhalla on miehen ottamia. Miehen mielestä parempi kuvauspaikka olisi keittiössä astiakaapin edessä, joten kiltisti sitten sinne.Ensin sammutteetiin valoja, kun oli liian paljon valoa. Sitten säädettiin kameran manuaalitoimintoja sen aikaa, että ehdin juoda mukillisen teetä siinä välissä. Sitten otettiiin harkiten ne muutamat mestariotokset. Kuvat on tarkkoja, värit toistuu oikeina, mutta tuosta kuvauspaikan valinnasta estettisessä mielessä ollaan varmasti montaa mieltä. Minä tunnustan en ole lukenut kovinkaan hyvin kameran manuaalia, mutta mies on. Minä olen kuvannut säheltäen vaihtelevalla menestyksellä, mutta mies on ottanut kuvia säätäen kameraa pitkään ja hartaasti. Miten nämä kaksi ominaisuutta saataisiin yhteen?. Silloin saataisiin aikaan parempia kuvia. Toivottavasti.

Blogia en ole ehtinyt päivittämään yhtä usein kuin ennen. Syy on työssä. Joka päivä tälläviikolla työpäivät ovat venyneet n.12 tuntisiksi. Tätä menoa on odotettavissa jouluun saakka. Käyn kuitenkin lukemassa blogeja, aina vaan en ehdi jättää merkkiä käynnistäni. Minusta tuntuu, että minun bloggailusta on muodostumassa enemmän tai vähemmän viikonloppukeskeistä puuhaa. Anna ja Intsu! En ole unohtanut antamianne tunnustuksia. Yritän postailla viikonloppuna asian tiimoilta.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!35 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Upea ja ihana neule!
Minä vaan edelleen ihmettelen, että miten voitte pitää mohairneuletta iholla... Minä olisin kuvauksissakin jo kiemurrellut.
Tuo on kyllä niin mahtava malli, että mieli tekisi kutoa, kunhan keksin sopivan uhrin.
Rankkoja työpäiviä, yritä ehtiä levätä kuitenkin!

Mari kirjoitti...

Kaunis neule!

Marjut kirjoitti...

Tuo on upea! Valitettavasti vain minäkään en kestä mohairia yhtään; en edes kaikkea villaa:(

Tess kirjoitti...

Ihana neule!

Mie oon kans aatellu tehä tuollaisen neuleen, kun olen nähnyt niin monta kaunista toteutusta. En vain harmikseni ole törmännyt mieleiseen väriin tarpeeksi ohuessa mohairlangassa. Vaikiaa tämä elämä :D

Anna kirjoitti...

Ihanat kuvat! Kiitos, että neuloit mallini mukaan! Vihreä pukee sinua.

Eila kirjoitti...

Kerkesinkin jo odotella tämän valmistumista, enkä suotta, kaunis on ja sopii sinulle oikein hyvin!
Eikös ole jännä ettei tuo mohairi kutita ollenkaan!
Kuvat on hyvät, sekä itseottamat että miehen:)

ritvis kirjoitti...

Hieno tuli! Ehdinkin jo hieman odotella mohairin valmistumista :)

Omppumato kirjoitti...

Upea neule! Kaunista kuviota ja ihanan täyteläisen värinen.

Matleena kirjoitti...

Aivan ihana siitä tulikin, kuten vähän osattiin uumoillakin! Väri kaunis ja sopii sinulle! Saat muuten melkein minutkin uskomaan, ettei tuo mohairlanka kutita ihoa, mutta vain melkein. Mutta tekisi kyllä mieli testata asia, jos vaikka voisinb pitää noin ihkua neuletta. ;)

Mukavaa loppuviikkoa! Ja muista hoitaa itseäsi kiireenkin keskellä! ;)

Meri kirjoitti...

Ihana !! Ja ihana väri !!

Lissu kirjoitti...

Neule nätti, nainen naisellinen, kuvausraamit passeleita molemmat!

ellie kirjoitti...

Upea! :)

Riikka kirjoitti...

Tää on ihana! Ihastuin jo itsekin siihen Eilan tekemään silloin. Pitäis ehdottomasti saada aikaiseksi jossain vaiheessa, tuntuu vaan ettei kehtaa nyt "joulun alla" alottaa mitään isompaa itselle, ettei jää lahjat tekemättä.. Hienoa työtä! :)

Tupuna kirjoitti...

Kaunis neule. :)

Pirena kirjoitti...

Kaunis se on tuo neule sinunkin päälläsi. Omani jämähti paikalleen kun tuli tässä muuta neulottavaa. Miehustaosa on kainaloissa ja aloitin hihoja pyörönä alhaalta ylöspäin. Teen siksi näin, että jää lankaa tuohon miehustaosaan tarpeeksi. Minä kun olen kokoa 42-44, niin menee lankaakin vähän enemmän. Totesin kanssa, että mohair ei kutita vaikka olen herkkänahkainen.

helena kirjoitti...

Kaunis on :) Ja väri on kyllä miehen ottamissa kuvissa kauniimpi, mutta ei nuo sinun omat kuvatkaan mitään huonoja ole!

Hepsi kirjoitti...

Upea!
Kuvaus on, juu, monimuotoista puuhaa. Meillä poika kuvaa harrastuksekseen, mutta meidän mieltymykset eivät myöskään mene ensinkään yhteen. ;)

Villa Lankala kirjoitti...

Mammutti: Voisihan tämän neuleen neuloa esim. puuvillalangasta, joka ei kutita, silloin voisit neuloa neuleen itsellesi:)

Ei kun aina kun ehtii niin puikot heilumaan, niin samalla saa sitä rentoutusta;)

Mari: Kiitos!

Marjut: Tuo villayliherkkyys on neulojan painajainen:( Mutta onneksi kuitenkin taitaa olla olemassa lankoja , jotka eivät kutita:)

Tess: Ohuen mohairlangan löytäminen oikean värisenä on haastellista. Elämän ei tarvii olla vaikiaa;) Virolaisessa Karnaluksissa on ohutta mohairlankaa. Karnaluks lähettää lankoja myös Suomeen. Käyppä kurkkaamassa alla olevassa linkissä! Siellä on monia vaihtoehtoja:)

http://shop.kl24.ee/241/

Anna: Ilo oli puolellani neuloa neule:)


Eila: No, vähän kesti taas lankojen päättely ja kuvaus;)

Ritvis: Hyvää kannattaa odottaa. Vai miten se meni;DDD

Omppumato: Kiitos!:)

Matleena: Taidanpa laittaa langan lopun postiin ja kohti sinne Oulua ihan testattavaksi;DDD

Puikot käteen, tuppelo sormeen ja menoksi, niin nuppi tyhjentyy:)


Meri: Kiitos!:)

Lissu: Kiitos! Elä hyvä ihminen liika kehu etten ylpisty;)))

Ellie: Kiitos!:)

Riikka: Miulla on lahjojentekeminen ihan...hunningolla ainakin vielä;)
Täytyisikö ryhdistäytyä?.

Tupuna: Kiitos!:)

Pirena: Tuo onkin hyvä systeemi neulo, jos lankaa on X määrä. Hyvässä vaihessahan se sinun neuleesi on :) Sitä minäkin olen ihmetellyt ettei kutita.

Helena: Seuraavan kerran pyydän miehen säätämään kameran kuvauspaikalle soville säädöille ja sitten kuvaan itse. Ny mä sitten senkin keksin. Mohairmekko huutelee:DDD

Hepsi: Neulekuvaus voi joskus aiheuttaa pientä sanailuakin;)))
Minusta tuntuu, että tuolla mieväellä eroaa nuo näkemykset kuvausasioissa ihan vain periaatteestakin aina joskus.

Irina kirjoitti...

Kovin on kaunis neule! Mohairlanka on niin ihanan kevyttä neulottavaa. Koskahan itse saisin neulottua mohairista jotain itselleni, tai vain jollekin! Sukat vie nykyään kaiken ajan!
Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

Seijasisko kirjoitti...

Kaunis,juhlava neule.<3

Villa Lankala kirjoitti...

Irina: Kiitos! Tuo keveys on koukuttava juttu:) Minä just mietin, että olisi minunkin aika alkaa katsella niitä joulujuttuja langalla ja puikoilla, taikka ompelukonella ja kankaalla. Sukkia neulon keväällä oman perheen tarpeeksi ja niitä on muutama pari vielä jemmasakin.

Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

Seijasisko: Kiitos! Ajattelin kanssa, että tuon neuleen voisi pukea juhlahameen päälle.

KristiinaS kirjoitti...

Unelman keveä ja ihana neule. Kyllä tuota passaa pitää.
Ens viikolla Nordiassa tavataan(ko?)

Marleena kirjoitti...

Ihana neule ja kivan värinen.
Minunkin tekee mieleni tuollaista puseroa. Kunhan nuo kaikki keskeneräiset saan järjetykseen, niin tiedä vaikka!

Villa Lankala kirjoitti...

KristiinaS: kiitos! Olisi tarkoitus tulla ensi lauantaina Ogeliin:)

Marleena: Kiitos! Tuollaisesta ohuesta mohairlangasta neulottu neule on matkoilla tosi kätevä menee pieneen tilaan ja ohuudestaan huolimatta lämmittää:) Suosittelen! Ne keskeneräiset...niitä taitaa olla vaihteleva määrä joka neulojalla;)

Lettu kirjoitti...

Läkähdyttävän ihana neule - aah !
No, tässä voisi olla yksi syy lisää, miksi laihduttaa: voisi neuloa itselleen muutakin kuin huiveja *virn*
Leppoisaa viikonloppua sinulle, blogiystäväin !

Pirjo kirjoitti...

kaunis ja sensuelli neule! Pitää laittaa listalle...

Villa Lankala kirjoitti...

Lettu: Kiitti!:) Tässä neuleessa voi kokoa säädellä, joten...Miksi laihduttamaan?

Leppoisaa viikonloppua myös sinulle!

Pirjo: Kiitos! Suosittelen:)))

Äipän touhut kirjoitti...

Kauniin neuleen olet tehnyt. Huomenna lähden taas reissuun. Menen mieheni kanssa sopeutumisvalmennuskurssille Iiris-kuntoutukseen Helsinkiin. Mieheni on viikon siellä ja minä jään vielä viikoksi. Saa nähdä mitä siellä suunnitellaan minun tulevaisuuden suhteen. Hyvää ja siunattua alkavaa uutta viikkoa sinulle. Äidillesi ja siskollesi terkkuja, kun näät heidät.

Villa Lankala kirjoitti...

Äipän touhut: Kiitos!:) Sinä se liikkuvainen olet! Pääsitkö ensi lauantaina neuletapaamiseen Ogeliin? Olisi kiva nähdä pitkästä aikaa:) Mukavaa viikkoa sinulle! Ja terveiset välitetään!

LankaLuolan Marika kirjoitti...

Kunis!

Villa Lankala kirjoitti...

LankaLuolan Marika:Kiitos!:)

Matleena kirjoitti...

Sinulle ystäväni jotai blogissani! ;)

Ninnu kirjoitti...

Aivan ihana neule! ...ja muutenkin blogisi vaikuttaa tosi mukavalta :). Varmasti piipahdan toistekin.

KristiinaS kirjoitti...

Mä olin unohtanut ottaa sun pitsipuikon mukaan Ogeliin, niin että hyvä kun et niitä tullut hakemaan, sorry. Kuulin, että olet ehkä menossa Priimaan torstaina. Mä en valitettavasti voi sinne tulla niitä puikkoja myymään sulle. Tarvii keksiä joku toinen paikka ja aika tai sitten Ogelissa ensi kuussa.

Nunt kirjoitti...

Voi kyllä meillä kissaa jahdataan pitkin sohvia, sänkyä, tuoleja ja joskus pöytiäkin... Kissa vaan sattuu tykkäämään siitä ja yleensä yllyttää koiraa puremalla sitä hännästä / takajalasta ja pinkomalla sitten äkkiä toiseen suuntaan pakoon.