lauantai 3. lokakuuta 2009

Läheltä ja kaukaaHeippa vaan! Viikko on ollut kiireinen, mutta varsin mukava. On saatu mukavaa postia läheltä ja kaukaa, on tavattu blogiystävä Tallinasta.Tapasin torstaina Annan, joka oli tullut Tallinasta Helsinkiin hoitamaan asioita. Mihin kaksi neulojaa suuntaa? Ei kai ole vaikea arvata, että lankakauppaan tai oikeammin lankakauppoihin. Kävimme Annan kanssa Espoon Soukassa Menita Outletissa, Lankamaailma Nordiassa ja Helsingin keskutan Menitassa. Oli mukavaa ja varsin mielenkiintoista kuulla millaisia lankakauppoja Suomen Lahden toisella puolella on. Varsin mielenkiintoista oli kuulla lahden toisella puolella olevan lankakauppoja, joista voi ostaa lankaa isolta kaartiolta haluamansa määrän, siis voi ostaa esim. 10g lankaa, neuloa mallitilkun, päättää vasta sitten haluaako neuloa langasta ja sitten niin halutessaan mennä lankaostoksille.Kätevää!!!. Taitaa moinen käytäntö karsia hukkaostoksia lankojen suhteen ja jämälankavuorien muodostumista.


Menita on ehdottomasti lankakauppa jossa palvellaan, tiedetään mitä myydään, muistetaan asiakkaat ja heidän mieltymyksensä. Tuossa Menitassa on yhä sitä vanhan ajan lankakaupan tunnelmaa:)


Menitassa henkilökunta neuloo tiskin takana aina ehtiessään.


Kiitos Anna mukavasta seurasta! Ja seuravan kerran kenties tapamme Tallinassa:)


*****


Mennellä viikolla kilahti postilaatikkoon kaunis postikortti Italian Boggiosta. Korttin lähettäjä on Suomalainen Italian Ihme. Ja kaikki lukijat luulee minun saaneen postikortin Kimiltä?;D Ei Kimiltä, vaan Lissulta. Arvailin aikaisemmin syksyllä Lissun blogissa saaliiksi saadun kalan painoa, palkinnoksi oli tarjolla kortti Italiasta ja näin ollen arvattekin minun arvanneen kalan painon oikein. Korttiin oli Lissu vielä piirrellyt kahvilan, siis Lissun härpäketehtaan sekä kotinsa sijainnin. Kyllä noissa maisemissa kelpaa härpäketehtailla ja hullaantua milloin minkäkin asian hamstraamisesta!!! :DDD Kiitos Lissu!

Ja ihan tuon postikortin kunniaksi meillä syödään tänään tätä ja itsetehtyä tiramisua:)


*****

Moni onkin varmasti lukenut minun ja Eilan viime viikonloppuna tekemästä vierailusta Matleenan luo. No, minultan jäi sukankudin Matleenan luo. Sukankutimen unohtuminen ei minua ollenkaan harmittanut, mutta sukankutimeen tiukasti puikolla kiinnitetty tuollainen yllä kuvassa oleva tuppelo jäi kaivelemaan. Mitä tuolla tuppelolla tehdään?. Näin Matleenalla tuollaisen oikean käden nimettömässä hänen neuloessaan. Minä asiaa tietysti tiedustelin ja Matleena kertoi tuppelon suojaavan sormen niveltaivetta puikon aiheuttamalta hankaukselta.
Minähän samasta vaivasta kärsin, Matleena antoi minulle tuppelon kokeiltavaksi ja se toimi. Sain Matleenalta hänen itsensä ohuesta sukkalangasta neuloman tuppelon lahjaksi,joka sitten jäi reissusta. Alkuviikosta sitten postilaatikossa oli kirje Matleenalta, jossa oli kolme tuppeloa ja yksi lehmuksen värinen bambutiskirätti. Kiitos Matleena! Nyt ei puikko enään kalva sormea, kun laittaa tuppelon sormeen neuloessa:)
Nyt ohjelmassa siivousta. Sen jälkeen syömistä, takan lämmitystä, saunomista ja illan viettämistä neuloen kynttilän valossa televisiota katsellen:)23 kommenttia:

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kivoja nuo tuppelot. Minulla yleensä pysyy sormet kunnossa, mutta joskus oikein kovat puuvillalangat hankavat ihon rikki. Oli varmaan kiva tavata Anna. Olen itsekin kirjoitellut Annan kanssa ja hän on tosi mukavan tuntuinen ja auttavainen.

Eila kirjoitti...

Kiva että teidän tapaaminen onnistui kivasti!
Ja nuo tuppelot...:)
Meillä vielä häikkää koneen kanssa, blogeja en ole juurikaan päässyt lukemaan saatikka päivittämään.

Lissu kirjoitti...

Mukavaa että kortti tuli niin nopeasti sinne. Nuo sormen suojat otetaan härpäketehtaan tuotantoon. Olen seurannut joitain virolaisia blogeja, ja ne ovat ihanan naisellisia ja taitavia tekijöitä siellä lahden toisella puolella. Ensi kesänä aion tehdä 'opintomatkan' Viroon. Jospas sattuisi muitakin samaan paattiin. Ja tuo pääkaupunkiseudun lanka-anti näyttää loistavalta. Sain just tuosta harmaanvioletista Drops Albacasta härpäkkeet, huivin ja pari kukkaa valmiiksi. Ihana lanka. Kerta kaikkiaan.

ellie kirjoitti...

Sinulla on ollut oikein mielenkiintoinen vieras ja nuo mainitsemasi lankakaupat ovat kyllä aivan ihania! :)
Hih! Pitää varmaan alkaa tehtailemaan tuppeloita täälläkin. :)

Anna kirjoitti...

Kiitos Katja mukavasta päivästä! Oli upea käydä lankakaupoissa. Helsingin Menitan myyjät ovat todella ystävällisiä ja aina antavat neuvoa. Odotan halukkaita Viroon, opastan lankakaupoissa!

Pirena kirjoitti...

Mukava tapaaminen teillä on ollutkin. Jospa joskus pääsisikin semmoiselle reissulle, että olisi paikallinen opas Tallinnassa lankakauppoja koluamassa.

Soile kirjoitti...

Nuot lankakauppakuvat... miksimiksimiksi sinne on niin pitkä matka! tuo tallinnan systeemi on kyllä aika hyvä.

Pirjo kirjoitti...

En ole kertaakaan käynyt Meninassa - nyt olen vain tyytyväinen, että kaupunkiin saatiin vihdoinkin yksi lankakauppa (hyvä onkin! Järjestää matkan Treen messuillekin!) Tuollaisia kuvia katselee ihmeissään. Kyllä Novitalla on aivan liian suuri monopoli maaseudulla ja pikkukaupungeissa!

Riikka kirjoitti...

Herkullisia lankakuvia! Itse en ole liikkeessä käynyt... Nuo tuppelot on kyllä hyvä idea! :)

Nunt kirjoitti...

Tuppeloita! Niitähän jokainen neuloja tarvitsee, nyt olen nähnyt valon :D

Tosin ennustan myös useamman kuin yhden tuppelon päätyvän kissanleluksi...

famu kirjoitti...

Tuppeloita sormiin ja neulominen sujuu.Hieno idea.Onkohan se Matleenan oma keksintö?-Kuullostaa mukavalta tuo blogiystävien tapaaminen.

Tess kirjoitti...

Kiitokset arvontapalkinnosta :)

Villa Lankala kirjoitti...

Päivi: oli mukava tavata Anna:)

Eila: Toivottavasti saatte konee piaan kuntoon.

Lissu: Lahden tuolla puolen on paljon taitavia käsityön taitajia.
Kannattaa ehdottomasti mennä opintomatkalle Viroon. Ilmoittele itsestäsi, kun olet Helsinkiin tulossa niin voin lähteä lankakauppaoppaaksi:)

Ellie: Minulla oli mukava ja mielenkiintoinen vieras:)

Anna: Kiitos itsellesi!:) Tallinaan ollaan tulossa...:)

Pirena: Olen jossain vaiheessa menossa Tallinaan, ilmoittele jos haluat mukaan. Anna on lupautunut oppaaksi:)

Soile: itse just mietin, että tuolla Menitassa käy ihan vain väriterapiaa saamassa, aina ei edes tule ostettua mitään ja sitten Menitaan tehdään asiaa ihan jonkun pikkujutun vuoksi. En minäkään varmaan noissa lankakaupoissa kävisi ellen olisi Stadissa töissä. Minusta tuo Tallinan systeemi kuulosti myös hyvältä:)

Pirjo: Kannattaa käydä Menitassa, jos siihen on mahdollisuus. Kotoani lähimpään lankakauppaan on n.40 km, joten...

Riikka: Siellä silmä lepää:)

Nunt: Suvi tykkää taatusti:) Juu, kyllä minullakin elämä valkeni tuppeloiden myötä.

Famu: Tuppelo on hyvä keksintö:) En tiedä onko tuppelo Matleenan itsensä keksimä. Minä en ole koskaan aikaisemmin tuppeloihin törmännyt; ensimmäisen kerran tuppelon näin Matleenalla.

Tess: ollos hyvä vaan!

Matleena kirjoitti...

Mukava viikko sinullä onkin ollut! :)

Ai oikein potretti tuppeloista! ;D Hienoilta näyttävät. Ja on aivan oma keksintö.

Terveiset mökiltä, tultiin sieltä pari tuntia sitten.

Yhtä mukavaa ensi viikkoakin!

Tess kirjoitti...

Vastasin sulle tuonne blogiin. En tiedä onko vastauksesta apua, mutta kysele lisää, jos ymmärsin kysymyksesi jotenkin väärin.

Mitä lankaa tuo arpajaisvoittoni muuten on?

Villa Lankala kirjoitti...

Matleena: Mukavapa hyvinkin:)))

Totta kai tuppeloista potretti:D Ja minkä vastaanoton tuppelot ovat saaneet:) Nyt Rouva Tuppelotehtailijan on kyllä kirjoitetta itsekkin noista tuppeloista ja niiden syntyhistoriasta, kiinnostaa monia. Tuppeloista hyötyy uskoakseni moni kanssaneuloja.

Terveisiä vaan siinekin!

Mukavaa viikkoa myös sinulle!

Tess: Minä kävin tuonne blogiisi vastailemassa. Ja mikäli yksiväristä lankaa kaveriksi kaipaat, niin kerro ihmessä:)

Marjut kirjoitti...

Ihanat tuppelot! Olin viikonlopun reissussa, joten paketti on vielä postissa:)

Tess kirjoitti...

Mulla on itellä yksivärisiä ohuita villalankoja, joten eiköhän niistä löydy sopiva. Kiitos kuitenkin tarjouksesta :)

Siitä kirjasta vielä sen verran, että ainoastaan kaavioiden merkkien selitykset löytyy myös englanniksi, muutoin kaikki on viroksi.

Villa Lankala kirjoitti...

Marjut: Ne on hyvät:) Suosittelen!

Tess: Ok:)

KristiinaS kirjoitti...

Juu, niitä isoja kartioita on ainakin Pronksi Löngapoodissa ja niistä tosiaan saa haluamansa määrän lankaa. Nyt siellä oli esim. kamelia kartioilla. Ja jos tekee esim. villapaidan niin kartiolanka tulee edullisemmaksi kuin ostaa pieniä keriä. Ja ajatteles, jos haluaa montaa väriä neuleeseen niin voi ostaa sen minkä tarvii eikä jää keränloppuja lojumaan.
Olis vaan sitä paljon puhutta aikaa tehdä kaikkea mitä mielikuvissa liikkuu.

Villa Lankala kirjoitti...

Juuri tuosta kaupasta Anna kertoinkin. Täytyisi joskus käydä hakemassa langat tuolla menetelmällä kirjoneuleeseen Tallinasta. Ja tuo aika kysymys...neuleaikaakin voisi joku puoti myydä;)

Salomea kirjoitti...

Joskus muinoin yksi tädeistäni oli taitava virkkaamaan ja hänen sormessaan oli ohuesta nahasta tehty tuppi. Siihen maailman aikaan virkattiin erityisen paljon kalalangasta. Siitä kertoi suojasta isäni, kun oman sormeni reuna kovettui virkatessani sängynpeiton kalalangasta.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon