torstai 26. helmikuuta 2009

Vyyhti

No, siinä se sitten köllöttelee tyytyväisenä vyyhdillä. Se minun ensimmäinen langanvärjäyskokeilu ja tuskin viimeiseksikään jää;-). Nyt vaan täytyy kaivaa varaistoista lisää värjäykseen soveltuvaa lankaa, käydä mahdollisesti ostamassa lisää lankaa ja ostaa lisää väriaineita. Oranssilla värillä höystettyyn väriliemeen on tänään hyppäämässä Seitsemää Veljestä , josta sitten pojalle sukkia.

Kevätyllätyshuivin 6a vihjekkin on neulottu. Minusta kaikkein mukavimmat vihjeet ovat ollet vitonen ja tämä viimeksi neulottu 6a vihje. Niistä on tullut todella kaunista neuletta :-). Sain juuria ja juuri neulottua 6a vihjen valmiiksi, kun lanka näytti uhkaavasti loppuvan. Vihjeen valmistuttua lankaa jäi noin kahden metrin pätkä neuleen hännäksi. Neulon huivia luonnonvalkoisesta Dropsin Alpacasta, joten lankaa on saatavilla. Lankakauppa-asiaa on moneenkin paikkaan. Alpakkalankaa huiviin täytynee hakea Menitasta ja värjäykseen sopivaa lankaa Oulunkylän Nordia Lankamaailmasta.

Olin aikaisemmin hieman epätoivoinen tuon kevättasauspäivänyllätyshuivin suhteen. Katselin muotoa ja epäilin mahtaako tästä tulla huivin muotoinen ja kokokin epäilytti. Sitten näin jossain blogissa samanlaisesta lankasta neulotun huivintekeleen pingotettuna, joka näytti menevän kauniisti muotoon. Minä vaan en pääse huivia suuremmin venyttelemään, koska neulon huivia 60 cm pyöröpuikoilla, kun minulla ei ole pidempiä. Lisäksi tuolla aikaisemmissa postauksissa kyselin muiden huivin neulojien huivien mittoja ja kyllä minunkin huivi ihan huivin kokoinen on:-). Tällä odotellaan innollla 6b vihjettä, jotta saadaan huivi valmiiksi.

Sukkaa olen iltaisin neulonut ja harmaan pitsineulepuseron toinen hiha on neulottuna puoliväliin. Joten kyllä se neulominenkin alkaa sujua. Ihminen (neuloja) on vaan niin omituinen otus, kun haluaa neuloa kaikki maailman ihanat ja kauniit neuleet ajan riittämättömyydenkin uhalla. Näin ainakin minun kohdalla;-).

Aikaisemmassa postauksessa kerroin ostaneeni kamalaa lankaa. Nyt on asia korjattua. Soitin paikkaan, josta langan tilasin ja kerroin mielipiteeni koskien kyseistä lankaa perusteluiden kera. Saan palauttaa langan ja valita tilalle saman yrityksen jotain muuta lankaa.

Hauskaa päivänjatkoa itse kullekin!.

5 kommenttia:

haliaddikti kirjoitti...

Ihanasti värjätty! voi kun itsekkin osaisi...

Soile kirjoitti...

tosi kivat värit!

hyvä että sait vaihdettua rumasukkalangan. toivottavasti tilalle löytyy jotain vähemmän rumaa.

Seepia kirjoitti...

Moikka!

En ookaan taas vähän aikaan poikennut, kun muka aina niin kiirettä!

Ihanaa lankaa! Jos mä neuloisin (siis osaisin neuloa) niin olisi varmasti ihan koukussa lankojen värjäämiseen! Sais vähän erilaista kuin kaupasta.

Matleena kirjoitti...

Kauniin värin sait tuohon lankaan! :) Millä värillä värjäsit? Minulla ei ole aiemmin kiinnostanut lankojen värjääminen hitustakaan, mutta nyt saattaa olla jotain sen suuntaista heräämässä. ;D Tai ainakin yksi kirpparilta ostettu valkoinen villapusero, jonka huovutin pesukoneessa, pitäisi saada värjättyä. Tekisin siitä sitten laukun.

Villa Lankala kirjoitti...

Taas on tänään väriliemiä virirelty villein värein ja uutta lankaakin hankittu:-).
Kiitos vaan kehuista!.


Haliaddikti:En voi sanoa osaavani värjätä, mutta olen innokas kokeilemaan. Kirjoittelen kokemuksestani lähipäivinä.

Soile: Kiitos!. Värit on päheet :-DD

Seepia: Sama täällä, siis kiirettä on ollut ja tämä taloustilanne. No, mutta rankan työn vastapainoksi rankka harrastus. Onko tämä rankka? Taatusti erilaista lankaa;-)

Matleena: Kiitos!. Minä teen postauksen linkeillä, jotta sinäkin pääset kokeilemaan;-)
Käytin Asfordin happoväreillä.Niillä voisi värjätä myös sen villapaidan.

P.S Tuolla on padallinen lankaa odottamassa huuhtelua ja kuivumaan laittoa.