lauantai 12. syyskuuta 2009

Honest Scrap


Sain Soilelta Oulun omalta orginellilta verbaali- ja käsityövirtuoosilta Honest Scrap-palkinnon ja haasteen kertoa 10 totuutta itsestäni. Kiitos Soile! :) Fanfaarien ja eläköö-huutojen kanssa tämä palkinto lähtee sinulle takaisin. Seuraavat yhdeksän palkinnonsaajaa paljastan kymmenen totuutta minusta jälkeen:) Palkinto lähtee eteenpäin sellaisille bloggaajille joiden tapaa kuvata tai kertoa tarinaa pidän.


Ensin kymmenen totuutta minusta...1. Töissä teen työni mahdollisimman huolellisesti ja hyvin mitä sitten teenkin.Työelämässä minulla on lehmän hermot joissain asioissa, joissain asioissa kiihdyn nopeammin nollasta sataan kuin Ferrari konsanaan. Sama pätee sivilissäkin. Työstä saan vastapainoa tälle maaseudulla elämiselle, sekä päinvastoin. Työn mielekkyys on merkitsevä tekijä minulle.


2. Rakastan luonnonkuituja. Voidaan jopa puhua jonkunlaisesta fetissistä mitä lanoliinin tuoksuun tulee. Rakkaus lanoliinin tuoksuun lienee peräisin lapsuudesta, jossa naapuri kasvatti suomenlampaita. Tuolloin lapsena ennen kouluun menoa minun päivittäinen "työ" oli käydä syöttämässä omenalohkoja ja kuivattuja leipäpaloja suosikkilampalleni Herra Kiviaholle.Herra Kiviaho antoi aina osan villastaan keritsemisen yhteydessä minulle, jonka Mummoni sitten kehräsi langaksi.Tuosta langasta sitten mummo neuloi minulle kintaita, sukkia ja kaulaliinoja. Uudet Mummon neulomat kintaat yms. sitten kävin esittelemässä Herra Kiviaholle. Nolonolonolo! Minulla on yhä tallessa säärystimet, jotka ovat osittain tehty Herra Kiviahon villasta. Pellavaa olen alkanut rakastamaan vasta aikuisena. Silkki! Tarviiko minun sanoa mitään?.

3.Harrastan joogaa ja meditoin.


4. Arvostan ihmisiä jotka ovat rehellisiä, joilla on elämämänkokemusta ja kulkevat omia polkujaan


5. Tykkään tehdä töitä käsilläni. Pidän myös fyysisestä työstä. Käsillä tekemisessä voi hyödyntää omaa luovuttaan. Uskon jokaisen ihmisen olevan luova omalla tavallaan. Fyysistä työtä tekemällä saa aikaan näkyvää jälkeä. Meillä ei ole kotona mieten ja naisten töitä. Esimerkiksi seuraavien töiden osalta meillä vallitsee seuraavanlainen työnjako: Mies pesee ikkunat ja minä teen talven polttopuut. Työjako perustuu siihen mitä kukakin osaa ja mistä työstä tykkää.


6.Olen hajamielinen. Olen ollut lapsesta asti todella hajamielinen. Joskus kännykkäni tai tv:n kaukosäätimen hukattuani saattaa hukattu esine etsiessäni löytyä jääkaapista. Nolonolonolo!;)

7. Olen keräilijä. Kerään astioita vanhoja sekä uusia, kerään taide- ja keittokirjoja ja rahoja. Säästän kaikkea mahdollista aina pienistä kangastilkuista rikkinaiseen kahvikuppiin. Tavarani yritän pitää järjestyksessä.

8. Olen eläinrakas. Meillä on pienimuotoinen eläintarha; kaksi kissaa, yksi poni ja yksi hevosenpuolikas. Viime kesään asti kalustoon kuului dalmatiankoira Rocky.


9. Arvostan luontoa ja puhdasta, tervellistä ruokaa. Yksi syy miksi asun maalla on luonto, luonnon kauneus ja rauha. Luonnon kauneudessa silmä lepää ja luonnonrauhassa mieli saa rauhan. Isä on viljellyt aina tilaansa luomuna ja kasvattanut karjansa luomuna, joten perinnettä jatketaan kaikki kasvatetaan mitä sitten ikinä kasvatetaan; se kasvatetaan luomuna.

10. Omasta mielestäni luonteeni ei ole muuttunut lapsuudesta, elämäntilanteet kylläkin.
Lapsesta asti olen ollut puolipäivää prinsessa mekkoineen ja toisen puolipäivää hurja konekuski koneineen ja polkutraktoreineen. Mekko vaan on vaihtunut jakkupukuun ja koneet ...kaikki millä voi ajaa on vieläkin mieleen:) Viisastumisestani en tiedä;))) Naisena olemiseen ja elämiseen olen koittanut löytää oman tieni.Ja palkinnon jaan eteenpäin seuraaviin blogeihin.Seepialle Tosi elämää ja maalaisunelmia-blogiin . Seepia kuvaa ja kertoo remontistaan, tekee upeita koruja ja unelmoi hirsitalosta maaseudulla.


Matleenalle Lankapirttiin. Matleenaan huumorihöysteinen kerronta vie mukanaan.


Villasukalle Bits of Yarn-Langanpätkiä-blogiin. Värikästä kerrontaa kivoin kuvin.


Annalle Lõngakera-blogiin. Anna on melko tuore bloggaaja. Hänen persoonallisella otella otetuja neulekuvia on enemmän ravelyssa esillä.


Sanille Sudrana-blogiin. Maailman parhaat sukkakuvat.


Satu.p Upeat kuvat. Satun kuvat ovat taidetta.


Pastanjauhantaa Upeita ruokakuviaAnnikaiselle Annikainen puikoissa-blogiin. Verrattomat viikon vanhat.Kinuskikissalle Upeita kakkukuvia.Onnitteluni palkinnonsaajille! On ilo lukea teidän blogeja. Arvontaan täällä ehtii vielä osallistua.

P.S Harkitsen tieteellistä tutkimusta aiheesta loistavien bloggajien sijoittuminen Suomen kartalle. Sanoiko ja puhuiko joku jotain Oulusta?;DDD

9 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kiitos!!! Minäkin seuraan sinua tiukasti ja koko ajan ;) Kohdissa yksi ja kaksi (sinun totuuksistasi) me olemme kaksosia.

Soile kirjoitti...

tämmöstä suitsutusta, ihanhan tässä ylpistyy! mutta tuo että olet käynyt näyttämässä hra kivihahon villoista tehtyjä kintaita villan luovuttajalle itselleen on vain söpösöpöä ei noloa.

ja kuten eräs bloggarikollegani on todennut että oulussa on niin tylsää että pitää keksiä jotain viihdykettä kuten neulominen ja siitä blogissa jaarittelu

Eila kirjoitti...

Tosissaanko kaventelet ja leventelet, siis mohairia? :)

Eila kirjoitti...

Juu, niinhän määkin tein:)

satu.p kirjoitti...

Paljon kiitoksia tunnustuksesta! Aika samanlaisilla linjoilla mennään. Kuten Soilekin tuossa maintsi, niin minustakin on oikein herttaista, että olet käynyt esittelemässä neuleita Herra Kiviaholle.

Anna kirjoitti...

Kiitos tunnustuksesta! Kuten huomasit, olen nuori bloggaja ja se on minulle ensimmäinen haaaste.

Matleena kirjoitti...

Kiitos, kiitos ystäväni! ;) Mukavaa, mutta toisaalta panit aika pahan haasteen, mitä minä itsestäni osaan kertoa ja vielä kymmenen totuutta! ;DD Mutta yritänhän minä kyllä, sen verran olen itsepäinen.

Muuten, oli kyllä tosi kiva lukea sinun totuuksiasi, muitakin kohtia kuin hra Kiviahosta.

AnniKainen kirjoitti...

Lämmin kiitos tunnustuksesta :)

Oli mukava lukea sinun ajatuksia ja huomata, että samoilla linjoilla ollaan.

Villa Lankala kirjoitti...

Villasukka: Ollos hyvä vaan! Kävin katsomassa sinun vastauksia...se käärme, limanuljaska-kohta on myös yhteistä ja tee.

Soile: Elä hyvä ihminen ylpisty!;)
Ihan totuudessa minä niitä kintaita lampalle esittelin ja se oli tosi tärkrä juttu mulle:D

Tylsyys on kieltämättä aika liikkellepaneva voima ja voimavara.

Eila:Kartalla ollaan;)

Satu.p: Kiitos! Minä tunnustan olevani myös eraalainen sosiaalinen erakko;tarvitsen seuraa, mutta viihdyn myös yksinäni.

Tuolla Soilen vastauksessa kerroinkin ... Asuin maatalossa ja leikkikaveita ei ollut lähimailla, joten nuo eläimet oli niitä kavereita ja onhan ne vieläkin.

Anna: Ole hyvä! Tuore ja hyvä bloggari. Loistava suunnittelija:)

Matleena: Ole hyvä! Sitkeys palkitaan!

Nyt jälkeenpäin tuli mieleen, että olisi pitänyt laittaa tuohon kertomusta luukku-postin tallenna luonnos-näppäimestä;DDDDD En muistanut.

Annikainen: Ole hyvä!:)

Kai se ikä meitä ihmisiä kasvattaa. Toivottavasti!